Hlavní navigace

DVB-T2 v Brně a v Ostravě spustí České Radiokomunikace 20. dubna, zároveň ohlásí i plány pro další lokality

23. 3. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: České radiokomunikace
Další rozvoj přechodové DVB-T2 sítě 12, kterou provozují České Radiokomunikace, získává přesnější kontury. Koncem dubna se dočkají diváci v Brně a v Ostravě, zároveň operátor upřesní další postup výstavby sítě.

K anoncovanému spuštění vysílání přechodové DVB-T2 sítě pro Brno a Ostravu by mělo podle ředitele pro oblast strategie a regulace Marcela Procházky z Českých Radiokomunikací, které zmíněnou přechodovou DVB-T2 síť s číselným označením 12 provozují, dojít 20. dubna. Konkrétní vysílací pozice pro Brno a Ostravu ale zatím Procházka neupřesnil, v obou případech ale bude přechodová síť vysílat na kanálu 28. Obyvatelé Brna a Ostravy se tak stanou druhou lokalitou, kde bude nový vysílací standard zemské televize ve formátu DVB-T2/HEVC dostupný. Jako první spustily České Radiokomunikace vysílání z pražského Žižkova a středočeského Cukráku.

Marcel Procházka, ředitel pro oblast regulace a strategie společnosti České Radiokomunikace.

PSALI JSME: České Radiokomunikace spouští DVB-T2 přechodovou síť ze Žižkova a Cukráku

Vstup Novy do DVB-T2 se stále řeší

Zatím také není jasné, zda dojde k rozšíření programové nabídky v přechodové DVB-T2 síti Českých Radiokomunikací, ve které chybí třeba kanály skupiny Nova. Přechodová síť 12 provozovaná Českými Radiokomunikacemi aktuálně vysílá jedenáct programů z portfolia skupin Prima, Barrandov, Šlágr a Óčko. Konkurenční operátor, společnost Digital Broadcasting, čeká na dokončení mezinárodních koordinací a výstavbu přechodové DVB-T2 sítě chce zahájit, jakmile budou všechny tyto náležitosti splněny.

BRAND24

K TÉMATU: Digital Broadcasting ve spolupráci s Českou televizí prověřil výrobce technologií pro přechod na DVB-T2

Rozvoj veřejnoprávního multiplexu, jehož operátorem je Česká televize, zase brzdí absence potřebných legislativních změn. DVB-T2 multiplex České televize bude s největší pravděpodobností také jediným, který divákům nabídne vysílání svých stanic ve vysokém rozlišení, ostatní přechodové sítě nedisponují potřebnými kapacitami pro zařazení HD obsahu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).