Hlavní navigace

Druhý televizor má v Česku přes 30 % domácností, vedou obýváky

24. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GRAFY – Nejvíce lidí sleduje televizi mimo domácnost u svých příbuzných nebo známých na pravidelných návštěvách. V reálu je jich však něco málo přes 14 %.

Více než 30 % domácností má v současné době doma minimálně dva televizory. Vyplynulo to z průzkumu společnosti Mediaresearch na vzorku 2200 domácností. Nejčastějším místem pro umístění televizoru se tradičně staly obývací pokoje. Pokud jde o hlavní přijímač, kladně v tomto případě odpovědělo téměř 94 % dotázaných. Umístění v ložnicích, kuchyni nebo jinde je pak už zanedbatelné. Vlastnictví tří a více televizí potvrdilo 6 % dotazovaných domácností, uvedla Pavla Chlebounová z Mediaresearch.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Šéfka Mediaresearch: Od začátku jsme říkali, že tendr ATO na peoplemetry byl fér

Nikoho asi nepřekvapí, že v naprosté většině případů jsou tyto přístroje umístěné v obývacích pokojích, potvrdila Chlebounová a dodala: Často se ale s televizemi setkáme i v ložnicích dospělých (15 % dotázaných domácností) nebo v dětském pokoji (11 %) či v kuchyni (9 %). A kde diváci sledují nejčastěji mimo své domovy? Vedou návštěvy s přibližně 14 %, na druhém místě jsou restaurace a bary s 5 % a jako třetí se s necelými 5 % umístily chaty a chalupy. Sledování mimo domov je však pouze občasnou aktivitou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).