Hlavní navigace

Dokumentární stanice kinoSvět změnila obrazový formát

27. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Program odstartoval oficiálně 1. března loňského roku a jako jediný kanál z rodiny stanic ostravského podnikatele Leoše Pohla je neplacený.

Provozovatel dokumentárního kanálu kinoSvět, Československá filmová společnost, začal tento program nabízet svým divákům v širokoúhlém obrazovém formátu 16:9. V tomto poměru je stanice dostupná jak v Regionální síti 4, která patří stejně jako tento program ostravskému podnikateli Leoši Pohlovi, tak i v nabídce největšího kabelového operátora u nás – firmy UPC Česká republika. Zájemci o tuto stanici, jenž nejsou v dosahu placených služeb, případně pozemního digitálního vysílání z Prahy a středních Čech, mohou program najít zdarma na videoportálu Topfun. Stanice je také součástí lokálního DVB-T na Mostecku.

UX DAy - tip 2

Dokumentární stanice kinoSvět začala vysílat v širokoúhlém formátu
Autor: repro foto kinoSvět

Dokumentární stanice kinoSvět začala vysílat v širokoúhlém formátu

K TÉMATU: Dokumentární Kino Svět spustí vlastní videopůjčovnu a chystá přechod na formát 16:9

Československá filmová společnost mohla u vysílání v širokoúhlém formátu zvolit několik variant přechodu, nakonec se rozhodla pro trvalé nasazení poměru 16:9. Znamená to, že takto jsou vysílány nejen znělky a upoutávky na pořady, ale i samotné dokumenty, a to bez ohledu na to, o jak starý materiál se jedná. kinoSvět letos oslavilo své první narozeniny. Stanice odstartovala oficiálně 1. března loňského roku, už den předtím se ale objevila v nabídce operátora UPC. Na svém webu se stanice charakterizuje jako první neplacený 24 hodinový TV program zaměřený na dokumenty s více než 600 hodin premiér ročně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).