Hlavní navigace

Dočká se Ústecko regionálního DVB-T multiplexu? ČTÚ mu přiklepl příděl

6. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na Ústecku už měla od počátku roku vysílat nová stanice Televize CZ, nicméně její ředitelka Renáta Pešková přišla o investora a celý projekt tak v podstatě padl.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) povolil v Ústí nad Labem spuštění digitálního pozemního televizního multiplexu. Vyplývá to z aktualizované databáze na webových stránkách ČTÚ. Regionální síť 9, jak se nový multiplex označuje, by měl vysílat z lokality Krušnohorská. Povolení se týká kanálu 50 s maximálním vyzářeným výkonem 501 Wattů a horizontální polarizací. ČTÚ koordinace odmítá komentovat, takže i v tomto případě je otázkou, kdo za tímto multiplexem stojí.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČTÚ zkoordinoval kanál pro nový digitální multiplex v Praze, přímo ze Žižkova

Ústecko už se mělo dočkat regionálního televizního vysílání na počátku letošního roku, konkrétně v lednu, kdy svůj nový projekt chtěla rozjet šéfka bývalé lifestylové televize Public Renáta Pešková. Manažerka ale bohužel přišla o investora a celý projekt stanice TV CZ v podstatě padl. Pešková ale stále doufá, že se jí program někdy podaří rozjet. Regionální síť 9 byla původně situována do Brna, ČTÚ nakonec ale tento údaj z databáze vyjmul a nyní se objevil nově právě v Ústí nad Labem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).