Hlavní navigace

Dočká se Disney Channel nového grafického kabátu? Němci už ho používají

14. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – „Nová identita je připravena pro globální proměnu,“ potvrdila serveru DigiZone.cz mnichovská firma BDA Creative, která pracovala i na redesignu pro stanici BBC News.

Společnost BDA Creative vytvořila v loňském roce pro Disney Channel globální rebranding jeho hlavního kanálu. Stalo se tak po poměrně přísných a náročných podmínkách soutěže, která vyvrcholila v létě 2013. První země, která se tohoto grafického obalu dočkala, bylo Německo. Tady v polovině ledna odstartovala nekódovaná verze Disney Channel, kterou mohou sledovat bez problémů také diváci v České republice a na Slovensku. V rámci nové identity se upustilo od klasické hlavy Mickey Mouse a dominantní je samotný nápis Disney.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Odstartoval bezplatný Disney Channel, diváci ho mohou sledovat i u nás

Nová identita je připravena pro globální proměnu. Pokud máte Disney Channel ve své programové nabídce, je pravděpodobné, že se nasazení nového designu brzy dočkáte, odpověděla na přímý dotaz tajemně mnichovská společnost BDA Creative. Česko-slovenská verze Disney Channelu je každopádně jednou z mála, která vysílá v původním obrazovém formátu 4:3. Platí to ale například i pro konkurenční Nickelodeon od Viacomu. Koncem loňského roku Disney spustil vlastní YouTube kanál, kam už videa umisťuje v HD kvalitě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).