Hlavní navigace

Do satelitní služby Skylink se vrací kanály Novy ve vysokém rozlišení

25. 1. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Operátor zároveň zařadí druhý kanál Novy Sport a diváci na Slovensku se mohou těšit na mezinárodní verzi vlajkového programu. Novinky se objeví v nabídce od února.

Dobrá zpráva pro klienty největšího satelitního operátora, služby Skylink, kterou provozuje lucemburská společnost M7 Group. V průběhu dnešního dne se do její nabídky vrátí kanály televize Nova ve vysokém rozlišení (HDTV), tedy stanice Nova HD, Fanda HD a Nova Cinema HD. V nabídce operátora se taktéž objeví od 2. února Nova Sport 2 a také mezinárodní verze vlajkového kanálu určeného pro Slovensko, tedy Nova International. K vyřazení HD verzí kanálů Novy došlo nečekaně 12. srpna loňského roku. Obě strany tehdy tvrdily, že k porušení dohody o podmínkách šíření došlo druhou stranou.

K TÉMATU: Nova nečekaně přerušila distribuci HD kanálů pro satelitního operátora Skylink

Jsem velmi rád, že se nám podařilo nalézt dohodu, díky které se mohou zákazníci Skylinku opět dívat na stanice skupiny Nova v té nejvyšší kvalitě. Sportovní fanoušci se navíc mohou těšit na stanici Nova Sport 2, která je nabitá zajímavými sportovními přenosy a zážitky, uvedl Christoph Mainusch, generální ředitel a jednatel skupiny Nova, a dodal: Nová stanice Nova International umožní divákům na Slovensku sledovat to nejlepší z naší vlastní tvorby, a to ve stejném čase jako diváci na českém trhu. Jsem rád, že jsme se dohodli na šíření obou našich sportovních kanálů i Nova International na Slovensku právě se Skylinkem jako největším místním operátorem.

BRAND24

Z ARCHIVU: Skylink spouští šest nových HD programů, i Novu Cinemu, Fandu či Primu Cool

Jaromír Glisník, člen představenstva skupina M7 Group, která satelitní službu Skylink provozuje, k dohodě uvedl: Jsem rád, že mimo samotné obnovení vysílání programů skupiny Nova v HD kvalitě máme pro naše zákazníky další dobrou zprávu, kterou je rozšíření nabídky Skylinku o prémiový sportovní kanál Nova Sport 2 a kanál Nova International, určený pro diváky mimo území ČR.. Právě tento operátor se profiluje a do budoucna také chce profilovat jako lídr v oblasti televize s vysokým rozlišením na satelitu. Komerční televize i veřejnoprávní médium z Kavčích hor plánují v horizontu měsíců ukončit distribuci SD signálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).