Hlavní navigace

Do Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací vstoupí zítra další televize

2. 10. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Po Sportu 5, Slovak Sportu a TV Noe půjde o čtvrtou televizní stanici v této síti. Opět se bude jednat o tematický kanál, který potěší tentokrát zejména mladší publikum.

Hudební televize Óčko Expres začne vysílat od pátku 3. října v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací. Vyplývá to z informací, které má k dispozici server DigiZone.cz. Oficiálně by měl tento krok operátor oznámit v následujících hodinách, pravděpodobně ještě během dnešního dne. Óčko Expres bude již čtvrtou televizní stanicí, která je v tomto multiplexu dostupná. Diváci tu doposud mohli sledovat programy Slovak Sport.TV, Sport 5 a TV Noe. Operátor tak nadále pokračuje ve strategii, kdy prostřednictvím sítě šíří výhradně tematické kanály, které by si nemohly celoplošnou distribuci dovolit.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Vlastník Českých Radiokomunikací kupuje slovenský Towercom

Vstup do Regionální sítě 8 znamená pro provozovatele programu výrazné rozšíření jeho distribuce v rámci zemského signálu. Doposud bylo možné Óčko Expres naladit touto cestou pouze v Praze a okolí. Stanice je součástí Regionální sítě 12, jejímž operátorem je společnost Czech Digital Group (CDG), dceřiná firma Českých Radiokomunikací. Ke stejnému datu, tedy 3. říjnu, by měla být distribuce v rámci této sítě ukončena. Regionální síť 8 pokrývá v současné době přes polovinu české populace a svým signálem zasahuje všechna krajská města. Pro Óčko Expres je tak tato síť ideálním produktem.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Regionální síť 12 se rozšiřovat nebude, jde o chybu v zápisu vysílací rady

Óčko Expres odstartovalo 15. srpna 2013 a jde o stanici, která se zaměřuje na progresivní světovou hudební scénu. Ve své vlastní charakteristice uvádí, že má za cíl zaujmout diváka, který má vkus, chce se orientovat v současném hudebním dění a klade na hudbu vysoké nároky. Óčko Expres přináší to nejlepší ze současné hudby, a to žánrů jako Indie, kytarovek, elektro-popu až po drum ‚n‘ bass a dubstep. Program cílí na ženy i muže ve věku 18–35 let. Stanice v minulosti vysílala v Praze ve vysokém rozlišení, ale kvůli nízké sledovanosti byla nucena překlopit svůj program do SD kvality. Program je dostupný i prostřednictvím technologie hybridního vysílání (HbbTV) jako internetový stream v multiplexu 3.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).