Hlavní navigace

Krimiseriály točí i česká HBO. Dokončila českou verzi norského thrilleru Mammon

26. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Originální verzi šestidílného seriálu od norské veřejnoprávní televize NRK plánuje vysílat Česká televize. Včera oznámila koupi vysílacích práv.

Řadu původních českých krimiseriálů posílí první titul od prémiového filmového kanálu HBO. Režisér Vladimír Michálek v těchto dnech dokončuje šestidílnou kriminální sérii Mamon, českou verzi norského politického thrilleru Mammon. Realizaci tohoto mysteriozního thrilleru – vycházejícího z úspěšného norského formátu Mammon a naplánovaného na 73 natáčecích dnů – zaštítila produkční společnost Bionaut. Scénář napsali Štěfan Titka, Iva Klestilová, Ondřej Provazník a Hynek Trojánek. Kameramanem byl Martin Štrba a architektem Jan Vlasák, sdělila PR manažerka HBO Europe Pavla Brožková.

K TÉMATU: HBO GO první českou videoslužbou s podporou Chromecastu od Googlu

Natáčení probíhalo v českých i zahraničních lokacích. V hlavních rolích nového seriálu se objeví Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Michal Dlouhý, Tereza Hofová, Gabriela Míčová a Igor Bareš. Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten, přiblížila česká HBO. Premiéru seriálu Mamon stanice naplánovala na letošní říjen.

ČTĚTE TAKÉ: HBO změnilo plány, Hra o trůny poběží ve všech zemích světa současně s USA

UX DAy - tip 2

HBO znovu rozšiřuje portfolio vlastní tvorby o nový žánr. Díky úspěšné spolupráci s tvůrci nabídneme divákům další seriál na zcela ojedinělé úrovni kvality. Těšíme se na říjnovou premiéru a věříme ve vlnu pozitivních reakcí. Mamon je skvělý a předplatitelé HBO jej opět budou moci sledovat i prostřednictvím aplikace HBO GO! slíbil Country Manager HBO Europe Daniel Klička. Česká HBO v uplynulých letech výrazně posílila vlastní dramatickou tvorbu. Třídílné drama Hořící keř o důsledcích Palachovy sebeoběti a počátcích posrpnové normalizace získalo rekordních jedenáct Českých lvů a řadu dalších zahraničních cen.

Obě řady seriálu Terapie o psychologovi a jeho klientech byly vyznamenány cenami Trilobit udělovanými FITESem. Divácky nejúspěšnějším titulem v historii HBO je romantický seriál Až po uši, který pro HBO Europe natočil režisér Jan Hřebejk.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).