Hlavní navigace

Do multiplexu 3 míří další celoplošná televize. TiP TV využije studio po Public TV

19. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nabídková televize se podobá někdejší Top TV, stojí za ní podnikatelé Radek Pažout a Zdeněk Sláma. Vysílat bude z někdejšího studia Public TV v pražském Paláci Fénix.

Nová celoplošná televize zaměřená na prezentaci firem a přímou nabídku zboží a služeb s názvem TiP TV zahájí v květnu vysílání v pozemním multiplexu 3. Informovali o tom Alžběta Polzová a František Kuna ze společností TIP TV production, TIP TV marketing services a TIP TV broadcast, které budou zajišťovat provoz, výrobu pořadů a šíření signálu nové stanice. TiP TV bude vysílat z bývalého studia zkrachovalé Public TV v Paláci Fénix na Václavském náměstí v Praze.

K TÉMATU: Exšéfka Publicu rozjede do několika týdnů v multiplexu 3 celoplošnou Active TV

„Během května spustí své vysílání nový televizní kanál. Pod názvem „Tip TV“ bude divákům představovat české firmy, jejich produkty a služby ve formě komerčních prezentací uspořádaných do moderovaných tematických celků. Tuto novou televizi si budou moci naladit téměř všechny domácnosti, vysílat totiž bude v DVB-T s 97% pokrytím v multiplexu 3,” píší Polzová s Kunou v pozvánce na neformální setkání s novináři, plánované na 24. dubna v pražské kavárně Café Colore.

BRAND24

TiP TV podle svých zástupců propojí svoje vysílání s internetovým portálem a slibuje tak interaktivní komunikační a prodejní kanál dostupný pro celou Českou republiku. Na obdobném principu už funguje stanice Inzert TV, která vysílá prostřednictvím pozemního multiplexu 4 v Praze, Brně a na Ostravsku. Stejně zaměřená byla i pražská televize Top TV, jejíž archiv pořadů nyní využívá Východočeská televize V1. TiP TV již spustila internetové stránky na adrese www.tiptv.cz, zatím však postrádají podrobnější informace o vysílání.

Do multiplexu 3 se chystá také další celoplošný teleshoppingový kanál Active TV, který připravuje někdejší ředitelka zkrachovalé Public TV Renata Pešková. Na projektu se podílí i povozovatel maďarské věštecké stanice Ezo TV. Active TV již narozdíl od TiP TV získala licenci pro celoplošné pozemní digitální vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).