Hlavní navigace

Do druhé řady Terapie od HBO se promítá téma smrti. Tvůrci slibují, že bude temnější

2. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Hypotetická možnost, že bychom natočili třetí řadu, existuje. Aktuálně se ale chceme soustředit na další původní tvorbu,“ řekla DigiZone.cz producentka projektu Tereza Polachová.

4. listopadu ve 20 hodin se na obrazovce prémiového kanálu HBO objeví v premiéře první z pětatřiceti dílů druhé řady seriálu Terapie v hlavní roli s Karlem Rodenem, který ztvární opět psychoterapeuta Marka Poštu.. Laťka je nastavena vysoko a druhou řadou by měla být překonána, uvedla na dnešní tiskové konferenci producentka HBO Europe Česká republika Tereza Polachová. Měla jsem velkou podporu od tvůrčího týmu a snažila jsem se jí překročit, konstatovala hlavní supervisorka projektu a jeho režisérka Lenka Wimmerová.

K TÉMATU: HBO představí novinářům druhou řadu seriálu Terapie, premiéra bude 4. listopadu

Diváci uvidí také více exteriérových obrazů. Tato řada by měla být temnější než ta předchozí. Měli jsme odvahu jít hlouběji a dál. Kdybychom setrvali na stejném místě, tak bychom opakovali totéž, dodala Wimmerová. Podle jednatele HBO Europe ČR Ondřeje Zacha bylo pokračování Terapie samozřejmostí, protože její první série byla mimořádně úspěšná. Pozitivně ji přijali nejen diváci, ale také odborná veřejnost – filmoví kritici, recenzenti a podobně.

ČTĚTE TAKÉ: Jan Hřebejk natáčí nový seriál V objetí pro HBO. Slibuje odvážné erotické scény

BRAND24

Nejsme schopni sledovat počet diváků jednotlivých dílů, protože v rámci ATO nejsme součástí klasických peoplemetrových měření. V rámci bloku, kde se Terapie vysílala, jsme ale měli dvojnásobný počet diváků oproti normálu. Vyprodali jsme celou DVD edici a připravujeme dotisky. Potvrdilo se domnění, že naši diváci jsou schopni přijmout druhou řadu. Rozhodnutí bylo naprosto jednoduché, řekl Zach. Bude se tu promítat téma smrti, ale i další problematika. Připomeňme, že v první řadě zemřela postava, kterou ztvárnil Lukáš Hejlík.

Terapie 2 presskit by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).