Hlavní navigace

Disney Channel začal využívat novou grafiku. Většina jeho verzí je již ve formátu 16:9

31. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Disney Channel v budoucnu plánuje přejít také na obrazový formát 16:9 v České republice a na Slovensku. Kdy to bude, ale není v tuto chvíli zatím jasné.

V druhé polovině prosince nasadila do svého vysílání nový grafický vizuál dětská televize Disney Channel. Stalo se tak například po vzoru Velké Británie, kde je tato prezentace v podstatě totožná. Stejný vizuál už byl nasazen také v sousedním Polsku. Na rozdíl od něj a Británie ale není v těchto znělkách uveden nápis pořadu, ale jen jeho samotné logo. Nová grafika už je vyráběna v HD rozlišení, což umožňuje naší verzi i možný budoucí přechod do formátu 16:9. Ostatně, většina lokálních verzí už v tomto poměru vysílá.

BRAND24

Z ARCHIVU: Co nabídne Disney Channel divákům v Česku

Formát 16:9 je do budoucna plánován i u nás, ovšem nemá přesné časové nasazení. Ve hře je také oddělení vysílání od středoevropské (maďarské) verze a vznik samostatného česko-slovenského feedu. Podobným směrem uvažuje například i Sony Pictures Television Networks, která chce na našem trhu spustit AXN HD. To má v nabídce nyní pouze operátor UPC Česká republika. Z vysílání Disney Channel kompletně zmizely znělky obsahující původní logo stanice.

  • Jeden ze způsobů proma, které od druhé poloviny měsíce využívá Disney Channel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).