Hlavní navigace

Discovery letos najde třeba ztracené Escobarovy miliony nebo dopadne Unabombera

26. 4. 2017
Doba čtení: 9 minut

Sdílet

UVNITŘ GALERIE & VIDEO – Televizní stanice Discovery Channel představila programové pilíře pro nadcházející sezónu let 2017 a 2018.

Diváci se dočkají jak osvědčených seriálů, tak několika inovativních speciálů a úplných novinek. I nadále se chce Discovery Channel soustředit na vyprávění příběhů ze skutečného životaMezi letošní novinky patří třeba seriál Cooperův poklad, dokumentující hon za vesmírným pokladem amerického astronauta Gordona Coopera. Dokumentární speciál Komár si zase klade za cíl donutit lidstvo podniknout kroky proti čím dál urgentnější hrozbě, kterou komáři představují.

Jako reakci na stále stoupající celosvětovou oblibu kriminálních seriálů uvede letos Discovery Channel dva pořady věnované životům dvou z nejznámějších zločinců minulého století. Seriál Escobarovy miliony jde po stopách kolumbijského drogového barona Pabla Escobara a jeho skrytého, dodnes úplně neobjeveného bohatství, které dosahovalo až nepředstavitelných rozměrů. 

Tématický seriál Případ Unabomber popisuje pátrání agenta FBI Jima „Fitz” Fitzgeralda po profesoru a geniálním matematikovi Tedu Kaczynském, který pod přezdívkou Unabomber útočil pomocí výbušnin na instituce a jednotlivce, kteří v jeho očích představovali moderní svět. Dopaden byl pomocí průkopnické práce kriminalistů v oblasti forenzní lingvistiky.

Na automobilové nadšence cílí nový seriál Garage Rehab, stanice dále počítá s návratem úspěšných formátů jako Rychle a hlasitě, Naftové bratrstvo, Odpadlická autodílna nebo Pouliční psanci.

Na obrazovky se vrátí i Žraločí týden, který letos v létě oslaví třicáté výročí. Dojde i na oblíbené „survival“ pořady, jako jsou Nazí a vystrašení i s navazujícím formátem Nazí a vystrašení XL a také série Nejsmrtelnější úlovek. Discovery Channel letos osmou řadou uzavře svůj vysoce hodnocený seriál Zlatá horečka. Ten se dočká pokračování v podobě pořadu Zlatá horečka: Parkerova cesta. Půjde o zcela nový seriál, ve kterém se diváci vydají spolu s Parkerem Schnabelem po stopách z Aljašky až na Klondike.

BRAND24

Podrobnosti o české verzi kanálu najdete na jeho česko-slovenském facebookovém profilu.

Programové plány Discovery Channel

Nové neinscenované seriály

Cooperův poklad (Cooper’s Treasure; Ample and Amblin Television)

V šedesátých letech byli kosmonauti z „původní sedmičky“ rockové hvězdy a zároveň hrdinové. S vizáží filmové hvězdy a slabostí pro sportovní vozy byl Gordon Cooper z celé skupiny ten nejmladší a nejnápadnější. Jako vesmírný průzkumník obletěl s lodí Mercury-Atlas 9 Zemi a vytvořil tak rekord, který trvá dodnes – nejdelší samostatný let ve vesmíru v dějinách USA. Během jedné ze svých zásadních misí, kdy Cooper údajně prohledával Zemi kvůli jaderným elektrárnám, ve skutečnosti objevil něco zcela jiného: vraky vesmírných lodí. Celá desetiletí v utajení pracoval s informacemi, které získal při obíhání Země. Podařilo se mu vytvořit dokument, který by podle něho mohl vést k nesmírnému bohatství – vesmírnou mapu pokladů. Těsně před smrtí své tajemství svěřil dlouholetému příteli, Darellu Miklosovi, v naději, že bude v jeho pátrání pokračovat a že se poklad jednou objeví. Nyní Miklos začíná pátrat, aby naplnil odkaz svého zesnulého mentora a dokázal světu, že tajemné dokumenty představují klíč pro další generaci badatelů.

Cooperův poklad

Escobarovy miliony (Escobar’s Millions) 

Pablo Escobar, nejznámější kolumbijský drogový baron, který se vypracoval z pouhého dealera kokainu na hlavu Medellínského kartelu, impéria na trhu s narkotiky v hodnotě mnoha miliard dolarů. Escobar utrácel své peníze za luxusní zboží a nemovitosti po celém světě. Mnoho lidí je přesvědčeno, že se část jeho jmění stále nenašla a dodnes leží pohřbená někde v Kolumbii nebo Střední Americe. Pod záštitou kolumbijské vlády a s povolením k přístupu do míst, kam se zatím nebylo možné podívat, se Discovery vydá hledat tento údajně ukrytý poklad v novém seriálu, který stanice uvede během letošního roku. Doug a Ben, bývalí agenti CIA, se účastní mise s cílem jednou provždy záhadu vyřešit. Agenti disponující elitními schopnostmi budou s pomocí nejnovějšího podzemního radaru (GPR) pátrat po nezákonném jmění z Escobarovy drogové války. Pátrání takového rozsahu nemělo dosud ve světě obdoby. Pokud nějaké takové jmění existuje, Doug a Ben ho najdou a tuto velkou záhadu odhalí.

Escobarovy miliony

Temnota (Darkness; Electus)

Bojíte se tmy? Tento nový seriál ukazuje nejvyspělejší a nejkomplexnější psychologické testy přežití vysílané v televizi. V každém díle se tři účastníci dostanou až na samou hranici svých možností v naprosté tmě v podmínkách inspirovaných situacemi z extrémního výcviku americké armády, ministerstva obrany a NASA. Budou muset přežít několik dní pohřbení pod zemí v pravěkých jeskyních, starověkých podzemních městech i několik století starých opuštěných dolech. 

Seriálu Temnota se diváci dočkají v srpnu 2017.

Nové franšízy kanálu Discovery Channel

Zlatá horečka: Parkerova cesta (Gold Rush: Parker’s Trail; Raw Television) 

Více než sto tisíc statečných duší se v letech 1896 až 1899 vydalo na nebezpečnou legendární stezku zlaté horečky až na nejsevernější sever, na Klondike. Většina ani nevydržela až do konce. Ať už zabiti medvědem nebo odstrašeni zrádným terénem, rozbouřenými bystřinami či teplotami pod –40 °C, obvykle jen jeden ze tří cestu vůbec dokončil. Nyní se Parker Schnabel, hvězda pořadu Discovery Zlatá horečka, pokusí tuto cestu zdolat a zdokumentovat ji. Parker má zlatokopectví v genech zejména díky svému milovanému dědečkovi, který ho inspiroval, aby vždy překonával sám sebe. Jako hold dědově památce se chce nyní postavit největší životní výzvě a vyrazit přes Pacifické pobřežní pásmo – jakmile se přiblíží zima – ze svého domova na Aljašce až k bájným zlatým polím na Klondiku. Tuto cestu má v krvi a bude tedy následovat stopy vlastních předků. 

Na obrazovky se seriál Zlatá horečka: Parkerova cesta chystá v červenci 2017.

Parkerova cesta

Nazí a vystrašení XL (Naked and Afraid XL; Renegade 83)

Co se stane, když vynásobíte šesti obrovský hit Discovery Channel o přežití Nazí a vystrašení? Dostanete úkol, o který se nikdo nikdy zatím nepokusil. Dvanáct nejbystřejších a nejdynamičtějších survivalistů, kteří už se vyšplhali na „Everest“ přeživších v Nazí a vystrašení, bylo povoláno, aby se postavilo situaci, která možná ani přežít nelze. Nazí a vystrašení XL je čtyřicetidenní výzva, mnohonásobně náročnější než cokoli, co bylo vyzkoušeno v minulosti. Těchto šest žen a šest mužů se ocitne na naprosto zapomenutém místě. Nebudou mít co jíst, co pít, co na sebe. Ale tentokrát zde bude dvanáct odborníků na přežití, kteří budou navíc vzájemně soupeřit o společné omezené zdroje. Jak na sebe budou vzájemně reagovat? Spolčí se v jednu obrovskou tlupu nebo se rozdrobí do malých skupinek, aby přežili? Při tak velkém dobrodružství budou muset účastníci ovládnout prostředí, aby z něj vyvázli živí. 

Seriálu Nazí a vystrašení XL se diváci dočkají v září 2017.

Nazí a vystrašení XL

Nové turbo seriály

Garage Rehab (Pilgrim) 

Richard Rawlings vlastní několik úspěšných podniků včetně Gas Monkey Garage, světově známé prodejny veteránů, Gas Monkey Bar a Grill. Nyní je připraven pomoci ostatním podnikatelům k podobnému úspěchu. A tak jezdí po celé zemi a hledá živořící obchod s automobily a motocykly, který je na pokraji krachu a nutně potřebuje peníze. Bude Richard se svým týmem schopen zachránit bojující dílnu před definitivním zavřením? 

Nový seriál Garage Rehab se na obrazovky dostane na podzim 2017.

Garage Rehab

Nové dokumentární speciály

Komár (Mosquito; Yap Films)

Komáři jsou největšími zabijáky v moderní historii lidstva. Dnešní dynamické proměny životního prostředí a klimatu, stejně jako možnost mezinárodního cestování, jen zvýšily hrozbu dalšího šíření komárů po světě. Tyto změny přinášejí choroby jako Zika, horečku dengue a žlutou zimnici do neprobádaných a nepřipravených částí světa, od Brazílie přes Floridu do New Yorku, přičemž mohou ohrozit miliony lidských životů. Dokument Komár, natočený na čtyřech kontinentech a zprostředkovávající postřehy předních světových odborníků, včetně Toma Friedena, ředitele Center pro kontrolu a prevenci chorob, nebo vedení Světové zdravotnické organizace, upozorňuje na tuto rostoucí globální hrozbu a volá po obrovském mezinárodním úsilí, které bude potřeba k jejímu zastavení. Divák se bude moci ponořit hluboko do unikátní biologie komára a odhalit jeho zvláštní schopnost adaptace a odolnosti vůči veškerým snahám o jeho kontrolu. Režisér Su Rynard v dokumentu představí nové a někdy i kontroverzní metody, které mohou komáří nebezpečí eliminovat. 

Dokument Komár se na obrazovce Discovery Channel objeví v červenci 2017.

Případ Unabomber (Manhunt: Unabomber) 

Seriál vypráví dramatický, poutavý a pravdivý příběh pátrání FBI po Theodorovi Kaczynském alias Unabomberovi, nejnebezpečnějším sériovém vrahovi v historii. Děj se soustředí kolem agenta a kriminalisty FBI Jima „Fitze“ Fitzeralda (ztvárnil ho Sam Worthington známý z filmů Avatar a Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny), který prosazoval použití forenzní lingvistiky k identifikaci a nakonec i k zadržení Teda Kaczynského (Paul Bettany, Captain America: Občanská válka, Nejlepší gangster). Poprvé tváří v tvář trestní analýze a jako nováček v komandu Unabomber (Unabomber Task Force – UTF) se Fitz nemusí postavit do čela bitvy pouze proti Unabomberovi – jednomu z nejvíce sofistikovaných a geniálních zločinců v dějinách – ale také do boje s byrokracií samotné UTF, když jsou jeho individualistické nápady a nové přístupy zamítnuty systémem. Případ Unabomber vzniká v produkci Johna Goldwyna, který bude konzultantem Discovery, Lionsgate, Discovery Channel a Trigger Street Productions. Cenami Emmy ověnčený televizní producent a režisér Greg Yaitanes (Quarry, Banshee) seriál zrežíruje a spustí a Andrew Sodroski, jehož scénář Holand, Michigan se v roce 2013 ocitl na vrcholu slavné hollywoodské černé listiny scénářů, sérii vytvořil a bude jejím výkonným producentem. Jim Fitzerald se stane poradním producentem. 

Premiéra dokumentu Případ Unabomber odstartuje hned dvěma epizodami v úterý 1. srpna ve 20 hodin.

Speciální programy

30. výročí žraločího týdne (Shark Week)

V létě 2018 oslaví žraločí týden 30 let. Po třech dekádách a stovkách vysílání se Shark Week stal stěžejním pořadem léta i popovým fenoménem. Jako nejdéle vysílaná letní televizní akce z exotických neprobádaných míst přináší divákům vhled do tajemného světa žraloků a bere je na cestu, kam se dříve kamera ani nepodívala. Za tu dlouhou dobu si Shark Week kolem sebe vybudoval komunitu vědců, včetně Craiga O’Connolla, Neila Hammerschlaga a Tristana Gutteridgea, kteří se přidali, aby se podělili o vědecké žraločí příběhy a vzrušující výzkumy ze žraločí oblasti. V roce 2018 tito vědci společně s nejlepšími podvodními kameramany, jako je např. Andy Casagrande a Joe Romeiro, předvedou žraloky, jak je ještě neznáme. Discovery zapojí nové technologie, genetickou analýzu i miniaturní připnuté kamery k nahlédnutí hlouběji do žraločího ekosystému. Přehlídka k 30. výročí zkombinuje to nejlepší z vědy a techniky k zachycení fascinujícího a dosud nepochopeného chování žraloků. Ať už při hledání největších bílých žraloků hluboko v oceánu, nebo v pátrání po nových neznámých druzích, Shark Week 2018 se ponoří do tajemství života žraloků a bude hledat lepší způsoby, jak sdílet oceány, které společně obýváme. Vypadá to, že 30. výročí Žraločího týdne bude tím vůbec nejlepším žraločím programem, který je nutné vidět!

Shark Week

Pořady Discovery Channel, které se vrací na obrazovky:

  • Lidé z aljašských lesů (Alaskan Bush People; Park Slope Pruduction)
  • Aljaška: Poslední hranice (Alaska: The Last Frontier; Discovery Studios)
  • Zlato z Beringova moře (Gold Divers; Original Productions)
  • Nejsmrtelnější úlovek (Deadliest Catch; Original Productions)
  • Naftové bratrstvo (Diesel Brothers; Magilla Entertainment)
  • Na pokraji Aljašky (Edge of Alaska; TwoFour)
  • Rychle a hlasitě (Fast N’ Lound; Pilgrim Media Group) 
  • Zlatá horečka (Gold Rush; Raw Television)
  • Záchrana statku (Homestead Rescue; Raw Television) 
  • Vražedná pole (Killing Fields; Sirens Media)
  • Poslední obyvatelé Aljašky (Last Alaskans; Half Yard Productions)
  • Odpadlická autodílna (Misfit Garage; Pilgrim Media Group)
  • Načerno pálený alkohol (Moonshiners; Magilla Entertainment)
  • Nazí a vystrašení (Naked and Afraid; Renegade 83)
  • Pouliční psanci (Street Outlaws) a Pouliční psanci: New Orleans (Street Outlaws: New Orleans; Pilgrim Media Group)
  • Výprava za pokladem: Hadí ostrov (Treasure Quest: Snake Island; MAK Pictures)
  • Muži Yukonu (Yukon Men; Paper Route)

Nejsmrtelnější úlovek

Síť programů rodiny Discovery je distribuována do 100,8 milionu amerických domácností a je dostupná ve 224 zemích a teritoriích. Portfolio skupiny Discovery zahrnuje kromě Discovery Channel značky jako TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Science a Turbo/Velocity nebo také OWN: Oprah Winfrey Network ve Spojených státech, Discovery Kids v Jižní Americe a Eurosport na starém kontinentě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).