Hlavní navigace

Digitální rozhlas v Polsku by měl odstartovat v polovině letošního roku

11. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Původně plánoval polský veřejnoprávní rozhlas spuštění DAB vysílání už na polovinu loňského roku. Mělo k tomu dojít při příležitosti fotbalového Eura, které se konalo zde a na Ukrajině.

Spuštění digitálního rozhlasu DAB, které u našich severních sousedů nabralo značné zpoždění, se přece jen uskuteční. Veřejnoprávní Polskie Radio o tom informovalo na svém webu. Šíření DAB signálu by mělo začít v polovině letošního roku. Další informace prozatím zveřejněny nebyly. V textu se uvádí, že kromě okruhů Polskieho Radia by měl být v multiplexu šířen také anglicko-jazyčný servis tohoto veřejnoprávního média určený posluchačům v zahraničí.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Celoněmecký digitální rozhlas na kanálu 5C čeká rozšíření na další vysílače

Podle původních plánů Polskieho Radia mělo dojít ke startu digitálního rozhlasu DAB u našich severních sousedů už v polovině loňského roku, to při příležitosti zahájení fotbalového šampionátu, který se konal nejen v Polsku, ale také na Ukrajině. Kromě Varšavy měl být signál šířen například v Poznani nebo Vratislavi. Polskie Radio využije už pro šíření III. TV pásmo, které se uvolní po vypnutí analogového vysílání. Ze sousedních zemí je nejdále v zavádění digitálního rozhlasu Německo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).