Hlavní navigace

Digital Broadcasting spustil DVB-T2, ČT a ČRo mění sítě zahraničních zpravodajů a naditý podzim na komerčních televizích

26. 8. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Vedle toho Samsung výrazně zlevnil televizory QLED a na počátku září přijde druhá řada seriálu První republika.

Česká televize i Český rozhlas mění sítě zahraničních zpravodajů

Česká televize otevírá dvě nová zahraniční zpravodajská místa. Nový impuls pro designovanou pozici v britském Londýně se od začátku příštího roku pokusí nabídnout Bohumil Vostal. Ten od roku 2012 zastával funkci stálého zpravodaje v belgickém Bruselu. Druhý nově oznámený post, který by měl být umístěn v tureckém Istanbulu, by se měl personálního obsazení dočkat až v průběhu příštího roku.

Český rozhlas vyměnil začátkem letošního roku zahraniční zpravodaje ve Spojených státech amerických, ve Velké Británii a v Polsku. Do USA zamířil dosavadní redaktor sportovní redakce Jan Kaliba, do Británie Jaromír Marek a do Polska Viktor Daněk, oba ze zahraniční redakce. Jsou to plánované standardní změny na postech zahraničních zpravodajů ČRo, uvedl tehdy pro ČTK mluvčí Českého rozhlasu Jiří Hošna.

Jan Brychta: Česká televize vyslala zpravodaje do Londýna a Istanbulu, mění se i rozhlasoví krajánci


Autor: Česká televize

Bohumil Vostal.

DVB-T2: k ČRa se nyní přidává i Digital Broadcasting

Provoz přechodové sítě 13 v DVB-T2 byl ve čtvrtek 24. 8. 2017 ve 13:00 spuštěn z lokality Praha-Novodvorská. Další pražský vysílač, Ládví, má odstartovat rovněž na 24. kanálu, citujeme, „v dohledné době po nepředvídatelně nutné výměně anténního napáječe“.

V přechodové síti 13 jsou – podle oficiálních údajů – zatím ze zmiňovaného jednoho vysílače šířeny stanice Rebel a Relax, vše v SD s rozlišením 960 × 540 bodů. Další stanice se mají objevit „v řádu týdnů“, přičemž nejprve půjde o Severní Moravu (Ostrava), posléze o Brno a další regiony.

Bohumil Herwig: Společnost Digital Broadcasting zahájila provoz DVB-T2


Autor: Digital Broadcasting

Naditý podzim na komerčních televizích

Novinkové tvorby se diváci na komerčních televizích dočkají ve středu a v neděli. Pondělní prime time bude na Nově patřit detektivnímu žánru, premiérovým dílům seriálu Specialisté a oblíbené Kriminálce Anděl. Prima na večer nasadí nemocniční seriál Modrý kód a nezastavitelného Zdeňka Pohlreicha s jeho hospodským turné Ano, šéfe.

Ve čtvrtek Nova opět sází na bestseller v podobě Ordinace v růžové zahradě, po které přijde řada na bulvární magazín Prásk. Prima uvede Ohnivý kuře a premiérové díly pořadu Prima Partička. Páteční večery na Nově budou patřit akvizičním filmům, Prima pak avizuje rovnou „české filmy“.

Jan Brychta: Podzim na komerčních televizích: Tvojí tváři kontruje Pevnost Boyard

Stručně

Přijali jsme pozvání Samsungu ke krátkému vyzkoušení dvou zástupců nejvyšší kategorie TV. Letos poprvé jsou totiž LCD televizory tohoto korejského výrobce, obohacené o antireflexní vrstvu Ultra Black, uváděny pod jménem QLED (Q jako Quantum dot). Quantum dot, tedy něco jako kvantové tečky (můžete se také dočíst „body“), jsou pochopitelně jen marketingovým názvem. S kvantovou fyzikou nemají nic společného. Jde o jednu z použitých nanovrstev, která má u řad QLED, což je to nejlepší, co letos Samsung nabízí, zajistit lepší barevné podání a vyšší jas.

Bohumil Herwig: Jaké jsou televizory Samsung QLED? Hodně nadějné

Bohumil Herwig: Samsung zlevňuje televizory QLED. Dotkne se to deseti modelů v řadách Q7, Q8 a Q9

Děj druhé řady První republiky se posouvá o osm let, do roku 1928, a ve třinácti dílech se objeví nové postavy i kriminální zápletky. Jaroslav Valenta (Jiří Vyorálek) opouští vězení a snaží se vrátit do rodinné firmy. Tam ale o něj nikdo nestojí. Bratr Vladimír (Ján Koleník) vede povoznictví, kde těží především z kontaktů získaných za války ve Francii. Jaroslav se ale nehodlá jen tak vzdát.

Bohumil Herwig: V září přijde druhá řada První republiky. Má být „industriálnější a rychleji vyprávěná“

Stanice O2 TV Tenis exkluzivně odvysílá zápasy českých tenistů a tenistek na turnaji US Open 2017. Začíná se již v pondělí 28. srpna. Stanice Eurosport 1 a Eurosport 2 nabídnou divákům tradičně tenisové duely především z hlavního kurtu. Kanál O2 TV Tenis se zaměří na souboje na ostatních dvorcích.

Bohumil Herwig: O2 pokračuje ve spolupráci s Eurosportem. Chystá se na US Open 2017

V nabídce videotéky MyPrime od společnosti UPC začnou přibývat filmy a seriály z dílny Universal Studios. Nové tituly budou nastupovat v průběhu následujících tří let, do konce tohoto roku uživatele MyPrime čeká čtyřicet titulů filmové klasiky a přibývat budou i nejnovější americké seriály, například Mr. Robot. V následujícím roce do videotéky přibude čtyři sta epizod seriálové tvorby a o rok později ještě další stovka.

Jan Brychta: Videotéku UPC MyPrime rozšíří tituly od studií Universal

Od poslední srpnové neděle, tj. od zítřka, se diváci hlavní Primy dočkají nové grafiky předělů mezi pořady a programových upoutávek. Účelem chystané změny by podle tiskové zprávy mělo být předvést divákům vlajkovou stanici mediální skupiny „jako vstřícnější, zábavnější a progresivní televizi pro všechny“. Kreativní zpracování dále rozvíjí podzimní slogan „Uvidíme se“, který by měl divákům osvětlit, jak se televize Prima těší, až se se svými fanoušky setká před televizními obrazovkami.

Jan Brychta: Prima vstupuje do podzimní sezóny i s novým grafickým obalem své vlajkové lodi

Po aplikaci pro mobilní telefony s operačním systémem Android připravila IPTV platforma Lepší.TV aplikaci i pro předplatitele s telefony od firmy Apple. Aplikace pro iOS byla první aplikace, kterou jsme vyvíjeli externě. Všechny ostatní jsme tvořili sami, upřesňuje mediální zástupce operátora Dominik Světlík.

BRAND24

Jan Brychta: Lepší.TV představuje aplikaci pro iOS a novou sekci zhlédnutých pořadů

Bohumil Herwig: Lepší.TV rozšiřuje nabídku a připravuje HBO

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).