Hlavní navigace

Digi2GO: zcela bez set-top boxu nebo s až dvěma. A za jednu cenu

7. 9. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO – Strategie, se kterou jde tato IPTV služba na trh, spočívá ve srovnání programové i cenové nabídky se službou satelitní, tedy s Novou Digi TV.

AKTUALIZOVÁNO, 8. 9. 2016, 10:20 h: Digi TV opravilo cenu balíčku HBO… „Dobrý den, upozorňujeme, že ve včerejší prezentaci DIGI2GO byla drobná faktická chyba: Programový balíček HBO nestojí 99 Kč, jak je chybně uvedeno v prezentaci, ale správně 199 Kč. Za chybu se omlouváme.“  V prezentaci (viz foto níže) je také uveden balíček Mini za 229 Kč, ale na webových stránkách operátora chybí. Digi TV situaci už řeší.

Provozovatel, televizní operátor Digi CZ, člen české investiční skupiny Lama Energy Group, hodlá navíc nejspíše na přelomu měsíce přiblížit svou službu IPTV potenciálním zákazníkům a v této souvislosti uvolní jeden a možná i více atraktivních fotbalových utkání pro zhlédnutí zdarma.

Pro příjem internetové Digi2GO se jako minimum udává 2 Mb/s, v případě použití 480 × 360 bodů, 25p snímků si ale můžete vystačit i se 700 kb/s (typicky mobil). Jako optimum je pro příjem přes set-top box a pro sledování HD kanálů doporučeno 6 Mb/s. Služba používá platformu 4Net.TV solutions a adaptivní datový tok.

K TÉMATU: Nová Digi TV: naše IPTV televize bude v září, dnes spouštíme předregistraci

Arris VIP1113: přijímač připomínající UFO pro službu T-Mobile TV (a Digi2GO)

Ceny IPTV služby Digi2GO.
Autor: Bohumil Herwig

Ceny IPTV služby Digi2GO.

Digi2GO můžete sledovat na až 4 zařízeních, resp. na počítači (webovém prohlížeči) a třech dalších zařízeních, a je hodně zajímavé, že vlastně vůbec nemusíte mít set-top box, resp. můžete mít v praxi – a za jeden paušální poplatek – 0 až 2 set-top boxy. Zbylá zařízení jsou pak typicky mobilní (aplikace pro Android či iOS), resp. PC.

BRAND24

Co se týče set-top boxů, Nová Digi TV na to jde chytře a hlavně svižně. Současně se spuštěním služby nabídla osvědčený přijímač Arris VIP1113 (používá ho i T-Mobile TV), který je ovšem bez Wi-Fi, což pochopitelně může řadě zákazníků vadit. Na říjen se chystá druhý set-top box, který už Wi-Fi mít bude – Albis SceneGate 8073 + WIFI. Digi2GO tak sice momentálně nabízí stejný set-top box jako T-Mobile TV, ale jak jsme viděli, uživatelské prostředí je zcela odlišné.

K dispozici jsou dva programové balíčky: Mini (229 Kč) a Základní (299 Kč) plus balíčky doplňkové, jako například Sport (+149 Kč) či HBO (+199 Kč – v prezentaci je chyba – viz foto).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).