Hlavní navigace

Dětský kanál Nickelodeon s novým vizuálem, použit je i český komentář

18. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Stanice zatím nadále vysílá v původním obrazovém formátu, ale i tento stav by se měl do budoucna změnit. Upraveny mají být i české webové stránky.

Změnou úpravy grafického vizuálu prošel dětský kanál Nickelodeon, který je na českémslovenském trhu součástí nabídek řady kabelových, IPTVsatelitních operátorů a poměrně nedávno se objevil i ve službě Skylink. Nově se v takzvaných „bumperech“, které upozorňují ve vysílání na následující pořad, využívá i lokalizovaný voice-over, který doposud chyběl. Ke grafice je tedy doplněn český komentář. Samotný vizuál nadále zůstává bez lokalizace, jelikož se evropský feed (verze) vysílá do vícero zemí. Tím se například kanál liší od stanic jako National Geographic Channel, Universal Channel, AXN a dalších.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Skylink zařadí šest nových programů, včetně Crime & Investigation a Nickelodeonu

Nickelodeon v USA zavedl novou grafiku na jaře tohoto roku a ta se postupně začala objevovat na ostatních mutacích ve zbytku světa. Koncem léta dorazila například do některých evropských zemí – Španělska, Německa, Francie, Řecka či Velké Británie. Od konce minulého týdne dorazila i k nám. V současné době se pracuje na úpravě webových stránek http://www.nickelodeon.cz/ a připravuje se i přechod na formát 16:9. Jeho spuštění je v závěrečné fázi a mohlo by se tak stát již v nejbližších měsících či dokonce týdnech. Na širokoúhlý formát letos přešel konkurenční Minimax a vysílá v něm i nedávno spuštěná stanice Déčko (ČT :D). K podobnému kroku se chystá i nejsledovanější Disney Channel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).