Hlavní navigace

Dětský kanál Megamax může začít vysílat od října po celý den

5. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice byla nejprve spuštěna na konci roku 2011 pro maďarský trh, později se ale rozšířila do České republiky i na Slovensko. V nabídce ji mají někteří poskytovatelé placených služeb.

Dětský kanál Megamax, jehož provozovatelem je společnost AMC Networks, může začít vysílat od října po celý den, tedy 24 hodin denně. Na svém posledním zasedání tento krok odsouhlasila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Stanice funguje na českém a slovenském trhu necelé tři roky – od prosince 2011. Tehdy ji spouštěla společnost Chello Central Europe, kterou později AMC Networks pohltila. Megamax nejprve startoval v Maďarsku a později se dočkal svého spuštění na obou trzích bývalé federace. Stanici u nás nabízí satelitní operátor freeSAT a někteří kabelovíIPTV poskytovatelé.

BRAND24

Dětský kanál Megamax začal vysílat ve formátu 16:9
Repro foto: Megamax

Ukázka z vysílání dětské stanice Megamax.

ČTĚTE TAKÉ: Po roce od svého startu v ČR a na Slovensku přešel Megamax na formát 16:9

Vysílací rada zároveň na svém posledním zasedání společnosti AMC Networks povolila rozšířit vysílání Megamaxu do Rumunska, kde už však tato stanice vysílá. Dá se tak předpokládat, že samostatná tamní verze zanikne a vznikne mezinárodní mutace dostupná v České republice, na Slovensku, Maďarsku a v již uvedeném Rumunsku. Doposud vysílal Megamax denně od 7 do 22 hodin, mimo tento vysílací čas zde byla šířena pouze jednoduchá grafická obrazovka, která nahrazovala dříve hojně využívaný monoskop. AMC provozuje na našem trhu dále mj. stanice Spektrum, MGM, Sport.TV, Minimax a TV Paprika.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).