Hlavní navigace

Dětská TV Písnička má problém, kvůli divákům musela začít hrát dechovku

22. 4. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Okamžitá změna ve vysílání se dotknula i loga samotné televize, které bylo doposud složeno z dětské noty a identifikátoru druhého programu, tedy Country no.1.

Dětskou televizi TV Písnička, která funguje na společné programové pozici s kanálem Country no.1, trápí nízká sledovanost. Serveru DigiZone.cz to přiznal Karel Peterka, majitel společnosti Česká muzika, jež program provozuje. Z tohoto důvodu změnila stanice s okamžitou platností program a začala hrát stejně jako Šlágr TV dechovku. Jde však prozatím pouze o pokus, jak na změnu diváci zareagují. TV Písnička bude hrát dechovku pravděpodobně do konce dubna, co bude dál se uvidí. Televize vysílá na sdílené programové pozici v době od sedmé hodiny ranní do sedmé večerní.

Podoba loga stanice "TV Písnička a Country no.1" v době, kdy je programový blok vyhrazen Televizi Písnička
Autor: repro foto TV Písnička a Country no.1

Změnu programu nesou někteří diváci pochopitelně nelibě. Dětské písničky vyměnila dechovka.

K TÉMATU: Stanice „TV Písnička a Country no.1“ změnila logo, vyhověla vysílací radě

Na sociální síti Facebook už reagují na změnu první nespokojení diváci, pro něž však má Peterka pochopení. Mrzí mě reakce diváků televize Písnička, ale od 15. dubna nás měří peoplemetry a u mladších diváků, tedy ve skupině od 4 do 14 let, měla stanice podíl pouze 0,03 %. Když jsem tuto hodnotu viděl, bylo jasné, že s tím musíme okamžitě něco udělat, řekl DigiZone.cz hudebník a majitel České muziky. Šlágr TV má podle jeho slov dostatek dechovkové muziky, aby s ní bylo možné naplnit i vysílání druhého programu. Vysílání Country no.1 se aktuální změna žádným způsobem nedotkne.

Tipy C

Nová podoba loga stanice "TV Písnička a Country no.1"
Autor: repro foto TV Písnička a Country no.1

Nová podoba loga stanice „TV Písnička a Country no.1“

ČTĚTE TAKÉ: TV Písnička a Country no.1 budou oddělené. Chce to čas, říká provozovatel

Okamžitá změna ve vysílání se dotkla i loga samotné televize, které bylo doposud složeno z dětské noty a identifikátorů druhého programu, tedy Country no.1. Místo dětské noty je nově součástí loga trombón. Karel Peterka pro server DigiZone.cz nevyloučil, že pokud bude mít programová změna úspěch, v pozemním digitálním vysílání bude stávající podoba programu zachována. V kabelových a IPTV sítích by však úspěšný podnikatel rád nabídl opět Televizi Písnička s dětskou muzikou. Peterka plánuje do budoucna šířit dvojkanál „TV Písnička a Country no.1“ i na satelitu, a to jako nekódovanou stanici.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).