Hlavní navigace

Dětská televize Tuty nebude na satelitu FTA, upřesňuje její obchodní ředitel Pavel Bouček

5. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jako FTA, tedy volně dostupnou, charakterizoval stanici Bouček na tiskové konferenci. Od té doby se ale její strategie změnila.

Podle Boučka je principiálním přístupem televize Tuty dostat na všech platformách signál bez kódování k co největšímu okruhu diváků, a tedy i k těm, co z různých důvodů nedosáhnou na placené kanályPokud jde o satelitní vysílání, je Tuty šířena skrze smluvní vztah s Českými Radiokomunikacemi signálem přes družici Astra 3B 23,5 °E.  Musím konstatovat, že jsme byli nuceni kanál skrze Skylink kódovat, a to z jediného důvodu, kterým je teritoriální omezení na území ČR a SR. U některých animovaných seriálů si to totiž vynutily licenční podmínky, vysvětlil změnu politiky obchodní ředitel nové stanice Pavel Bouček


Autor: Karel Choc

Pavel Bouček

PSALI JSME: Od června začne vysílat nová dětská stanice Tuty. Chystá i HbbTV

Není za tím tedy to, že bychom v rámci zpoplatnění očekávali nějaký další profit pro společnost, ale pouze to územní omezení. Režim FTA není v daném okamžiku možný, ačkoliv bychom my opravdu chtěli, dodal Bouček. Podle něj bude záležitosti televize Tuty nadále komunikovat marketingový ředitel pan David Vlk.

BRAND24

Uživatel s nickem kolenac2 zachytil satelitní vysílání Tuty:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).