Hlavní navigace

Dechovková Orchidej nakonec neodstartuje, v Brně bude vysílat Signál Rádio

21. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Signál Rádiu, nejnovějšímu projektu skupiny Radio United, se daří získávat nově přidělené kmitočty. Od regulátora nedávno dostal i frekvenci v Karlových Varech.

Rádio Orchidej, nový projekt společnosti Radio United Broadcasting, provozovatele rádií Beat, Rádio 1, Kiss a dalších, nakonec neodstartuje. Vyplývá to z aktuálního zápisu ze zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), které se konalo tento týden. Rozhlasová skupina se nakonec rozhodla vysílat do Brna svůj nejnovější projekt, tedy Signál Rádio, které v tuto chvíli šíří svůj signál ve středních Čechách (Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Jičín a Mělník) a v Praze. Na jihu Moravy spustí Radio United verzi Signál Rádio Brno, kde se dají očekávat regionální odpojování.

BRAND24

K TÉMATU: Dechovková Orchidej se může rozvysílat v Brně, Signál v Karlových Varech

Požadovaná změna názvu by podle regulátora nevedla k neudělení licence ve veřejném slyšení. Signál Rádio Brno může zahájit vysílání v jihomoravské metropoli i díky tomu, že žaloba, která na udělení frekvence 98,1 MHz pro Rádio Orchidej v minulosti padla, pozbyla letos platnosti. Její navrhovatel, společnost Londa provozující stanice Impuls, Český Impuls a Rockzone, se ji totiž rozhodl vzít zpět. Orchidej, nyní Signál Rádio Brno, dostala licenci klasicky na dobu osmi let. Výkon vysílače má být 1 kW. Díky rozhodnutí vysílací rady bude v Brně nově vysílat i taneční Dance Radio skupiny Lagardère Active ČR.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).