Hlavní navigace

Další změna v programu Primy family: Základka půjde v pátek, Ano, šéfe! v pondělí

5. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Základka tento týden výrazně podlehla premiérovému dílu druhé řady sitcomu Helena na Nově. Prima family proti němu nasadí pořad Ano, šéfe!

Podzimní televizní sezóna ještě pořádně nezačala, a Prima family oznámila další velkou programovou změnu v hlavním vysílacím čase. Seriál Základka, který minulý týden v pondělí zaujal přes 900 tisíc diváků, ale tento týden jeho sledovanost klesla na méně než 500 tisíc lidí, přesune podle serveru MediaGuru.cz na pátek večer od 21:15 hod. V tuto dobu měla Prima family vysílat nové díly kuchařské reality show Ano, šéfe!, kterou pro změnu přesune do původního vysílacího času Základky, tedy na pondělí od 21:20.

K TÉMATU: Skokanem minulého týdne byla televize Nova, naopak nejvíc klesala Prima family

Pro Primu family jde o další z řady změn v podzimním schématu. Jen několik dní po tiskové konferenci k podzimním novinkám televize oznámila, že si rozmyslela záměr postavit svůj nejúspěšnější seriál Cesty domů proti obdobně laděnému, ale mnohem sledovanějšímu seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 na Nově a že místo úterních a čtvrtečních večerů jej ponechá v pondělním a středečním prime time od 20 hodin. V tento čas ale původně avizovala další nový původní seriál Obchoďák.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Prima se zalekla Novy. Cesty domů nakonec proti Ordinaci nepoběží

Obchoďák se nakonec na Primě family objeví v úterý a ve čtvrtek, ale televize nechce riskovat přímou konfrontaci s Ordinací na Nově, a tak jeho začátky naplánovala na 21:40. Od 20 hodin v tyto dny vysílá pořad VIP Prostřeno!, s nímž bodovala během letních prázdnin, ale v září nedosahuje tak dobrých výsledků. Podíl Primy family na dospělém publiku od předminulého týdne klesá, nesvědčí mu návrat seriálových stálic Novy – Ordinace a Ulice – ale také její seriálová novinka Gympl s ®učením omezeným.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).