Hlavní navigace

Dabingová studia a zadavatelé se mohou přihlásit do konce února

26. 2. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: InfoDnes.cz
Pořadatelé dabingových cen prodloužili termín podávání přihlášek do konce února, prodloužený termín se ale netýká kritiků.

O prodlouženém termínu pro dabingová studia a zadavatele dabingů, jako jsou televizní stanice nebo kino a DVD distributoři, informoval předseda odborné poroty Jaroslav Černý. Prodloužení termínu do konce února se ale netýká kritiků. Je však možné omezit prodloužení termínu jen pro někoho?

Ondřej Preuss z webu DostupnýAdvokát.cz upozornil, že ze statutu soutěže nevyplývá, že by mělo být možné prodloužit lhůtu k zasílání návrhů. Chybí zde i obecné ustanovení, že pořadatelé mohou pravidla podle potřeb upravovat. Považuji to za nedůslednost, myslí si Preuss. Dále ale dodává: Na druhou stranu, samotné prodloužení je vstřícným krokem a jediné zpochybnění by mohlo souviset s diskriminací. Právně napadnutelné je to však jen velmi obtížně. Celkově to na mne působí velmi neprofesionálním dojmem.

K TÉMATU: Do konce ledna je poslední možnost přihlásit své dílo do národní dabingové soutěže

Cena Františka Filipovského za dabing pro JOJ Cinema

Původně pořadatelé prostřednictvím tajemnice Dagmar Hard kritikům sdělili, že přihlášky došlé v termínu nepřijímají, zejména kvůli neposkytnutí audiovizuální nahrávky v požadovaném počtu a zaplacení tzv. vložného. Nyní by ale měly být došlé přihlášky ve stádiu přijetí a audiovizuální nahrávky by měla od distributorů zajistit právě tajemnice odborné poroty. Pro další ročníky zřejmě bude upraven statut a kritici zaplatí vložné poplatkem ve výši zhruba třiceti procent.

BRAND24

Proces přihlašování je popsán v minulém článku – přihlášky se posílají tajemnici poroty poštou a e-mailem na dabingovecenyff@seznam.cz. Je potřeba, aby přihlašovatel zajistil audiovizuální nahrávku pro devět členů odborné poroty a poukázal vložné v hodnotě tisíc korun na účet 26831021/0100.

Přihlašovat do konce března mohou ještě pořadatelé (Herecká asociace, Město Přelouč a FITES) a stejně tak členové odborné poroty, kteří letos mohou dát přihlášek, kolik uznají za vhodné. V tomto případě zajistí od distributorů audiovizuální nahrávky tajemnice poroty Dagmar Hard.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).