Hlavní navigace

Dabingová ocenění, crossmediální plánování a derby pražských „S“, které trhalo rekordy

23. 9. 2017
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: O2 TV
TÝDENNÍ REVIZE – A do toho řada zásadních novinek, jako ohlášení sportovního kanálu La Liga TV HD, Cartoon Network v češtině nebo záměna Mňau TV za Rebel 2 u Skylinku. Tenhle týden byl hodně živý.

Dabingové ceny a speciální ocenění pro Přeučila a Drahokoupilovou

Jako už tradičně každý rok se třetí sobotu v září udělovaly Ceny Františka Filipovského pro nejlepší dabingové herce, letos již po třiadvacáté. Slavnostním večerem provázel moderátor Ondřej Kepka, o režii se postaral Daniel Hnát. Z televizí bodovalo jen dvakrát HBO a stejně tolikrát televize Prima.

Na samém počátku zmínil loňský vítěz dětské ceny Matěj Převrátil dabingové herce a tvůrce, kteří nás od posledního ročníku bohužel opustili, jako například Reného Přibyla nebo Michala Pavlatu. Moderátor večer neopomněl zmínit ani Vladimíra Brabce, kterého si diváci mohli připomenout ukázkou jeho dabingového umění.

Petr Jakub: Jana Musilová a Jiří Dvořák jsou podle diváků nejlepšími dabingovými herci loňského roku

Jana Musilová s oceněním, které vzešlo z diváckého hlasování.
Autor: archiv Jany Musilové

Jana Musilová s oceněním, které vzešlo z diváckého hlasování.

A je tu crossmediální plánování kampaní u Seznamu

Seznam.cz spolupracuje s GroupM na crossmediálním plánování videokampaní. Na toto téma jsme pro vás připravili rozhovor s Dušanem Gajdoštíkem, manažerem konzultací brand reklamy. Velcí reklamní zadavatelé, kteří chtějí budovat zásah, totiž investují primárně do videoreklamy v televizi. Nicméně optimalizace zásahu plánováním kombinace televizních a online kanálů přináší vyšší efektivitu.

Crossmediální nástroje umožňují na základě dat spočítat, jaké má být optimální rozdělení investice mezi TV a on-line, díky kterému zadavatel dosáhne maximálního zásahu ve zvolené cílové skupině.

Jan Brychta: S Dušanem Gajdoštíkem o Seznamu a crossmediálním plánování

Bohumil Herwig: Seznam.cz spolupracuje s GroupM na plánování kampaní

Nová mobilní aplikace Seznam Zprávy sbírá videopříspěvky uživatelů

Dušan Gajdoštík, manažer konzultací brand reklamy.
Autor: Seznam.cz

Dušan Gajdoštík, manažer konzultací brand reklamy.

Derby pražských „S“: rekordy, poprvé také patnáct kamer a nová virtuální grafika

Veškerou vlastní tvorbu pro O2 TV zajišťuje její divize nazvaná Elastic Media Production, ať už se jedná o sportovní přenosy, záznamy kulturních akcí, nebo pořady jako diskusní Tiki Taka nebo zápasnická reality show Oktagon. Ta disponuje jedním velkým přenosovým vozem a šesticí stálých zaměstnanců, kterým šéfuje Rostislav Suslo.

Pro fotbalovou Ligu mistrů pak Elastic Media Production vyrábí i mezinárodní stopu a pro všechny zmiňované pořady zajišťuje kompletní produkční služby, včetně kreativního štábu. Největší letošní akcí, z níž zajišťovala společnost přímý přenos, bylo mistrovství světa v triatlonu na Slovensku, při kterém zapojila přes pět desítek spolupracovníků. Techniku, která by měla vydržet rozpětí od mínus dvaceti do plus čtyřiceti stupňů Celsia, zase prověřil světový šampionát orientačních běžců v Estonsku.

Jan Brychta: Na nedělní pražské derby nasadilo O2 TV poprvé v české lize patnáct kamer

Bohumil Herwig: Slavie a Sparta trhala na O2 TV všechny předchozí rekordy

Stručně

Obsah nového sportovního kanálu La Liga TV HD je exkluzivně věnován španělské nejvyšší fotbalové soutěži a fanoušci na něm najdou nepřetržitý proud přímých přenosů, hodinová studia každý pátek před zahájením aktuálního kola a každé pondělí po dohrání posledního zápasu. K vidění bude také celá řada magazínů, dvakrát denně aktuální zpravodajství z La Ligy a samozřejmě také záznamy již odvysílaných utkání.

Bohumil Herwig: Digi2GO zavádí speciální kanál pro španělskou ligu

Digi TV oznámilo celou řadu změn a mezi nimi i zavedení lokalizovaných stanic Nick Junior a Cartoon Network, zpravodajské CNN a například i jednoho speciálního erotického kanálu zaměřeného na ženy.

Bohumil Herwig: Digi TV opouští například CBS Drama, Fashion TV a Private TV, naopak přichází třeba CNN a Nick Junior

Sobotním finálem České Miss bude provázet moderátor Petr Říbal a předcházel mu cyklus Hledá se Česká Miss. Ten Regionální televize začala vysílala před měsícem a divákům umožnil nahlédnout do zákulisí celé soutěže.

Bohumil Herwig: Finále České Miss už zítra

Dívky ve finále České Miss 2017.
Autor: Miss Events

Dívky ve finále České Miss 2017.

Dětská stanice Cartoon Network letos slaví 25. výročí od svého spuštění. Český a slovenský trh se dočkal lokalizace jako devátý v regionu střední a východní Evropy. Kanál primárně míří na kluky a patří mezi nejsledovanější dětské stanice po celém světě. Je nejsledovanější stanicí určenou dětskému divákovi v Nizozemsku, v Polsku je třetí a po dlouhé době na druhé pozici v Rumunsku se nedávno probojoval na první místo i zde.

Jan Brychta: Cartoon Network spustil lokalizovanou verzi pro české a slovenské diváky

Na letošní podzim si Stream.cz, vedle seriálu Kafe a cigárko, připravil i dokumentární Krvavá léta, která diváky zavedou do nedávné historie, Cizince v Česku či reportážní formát Dělníci duše. Ten mapuje tabuizované téma psychiatrických diagnóz, příběhy jednotlivých pacientů, zkušenosti lékařů a démonizované prostředí bohnické léčebny v Praze.

Bohumil Herwig: Podzimní Stream nabídne několik dokumentů a také seriál Kafe a cigárko

Česko-slovenská satelitní platforma Skylink patřící společnosti M7 Group zavedla několik nových kanálů. Například další tři stanice s časovým posunem (Nova +1 HD, Markíza +1 HD a JOJ Cinema +1 HD) a dvě nové hudební stanice: „Rebel 2 Slušnej kanál“ a Senzi. Naopak ukončila Mňau TV.

Bohumil Herwig: Skylink: další stanice s časovým posunem, nastupují Rebel 2 a Senzi, končí Mňau

Bohumil Herwig: Skylink právě nasadil Rebel 2. Na pozici Mňau TV

RIO Media je poskytovatelem internetového připojení, digitální televize a hlasových služeb v regionu Severních Čech, na Klatovsku, v Olomouci a na Severní Moravě. Podle tiskové zprávy jde o třetího největšího poskytovatele rychlého internetu a digitální televize v České republice. Kaprain Industrial Holding, který společnost koupil, tak po předchozí akvizici Nej.cz více než zdvojnásobil počet svých zákazníků na českém trhu.

Bohumil Herwig: RIO Media, a. s., změní majitele. Pokud to schválí Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

UX DAy - tip 2


Autor: Rio Media

Vysílání nového kanálu WAR TV startujícího v úterý 3. října ve 20:00 hod. vypadá dosti zajímavě, o čemž jsme vás ostatně už před časem informovali. Program je už k dispozici na první dva týdny, vysílat se budou převážně dokumentární a krátkometrážní pořady.

Bohumil Herwig: WAR TV: program zveřejněn, webové stránky spuštěny

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).