Hlavní navigace

ČTÚ zkoordinoval kanál 56 pro multiplex 4 v Plzni

2. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český telekomunikační úřad vyhověl novému provozovateli multiplexu 4, společnosti Digital Broadcasting, a pro jeho potřeby zkoordinoval v Plzni kanál 56.

Vysílací stanoviště bude v areálu vodárny a maximální vyzářený výkon byl stanoven na 6,309 kW. Nadmořská výška plzeňského vysílače bude 439 m.n.m. Kdy vysílání společnost Digital Broadcasting obnoví, není známo.

ROZHOVOR: Plán výstavby a spouštění multiplexu 4 zatím neznám, přiznává šéf Óčka

Multiplex 4 už v Plzni vysílal, ovšem jeho předchozí provozovatel, společnost Telefónica Czech Republic (dříve Telefónica O2), se rozhodla šíření signálu ukončit, protože se jí jevilo jako nerentabilní. Obsah sítě se v podstatě během let neměnil. Byly zde šířeny kanály ČT HD, Nova HD a Óčko. V multiplexu se objevily na chvíli také TV Metropol a původní kanál Telefóniky s názvem O2 Info. Dnes již bývalý generální ředitel Óčka Jiří Balvín v nedávném rozhovoru pro server DigiZone.cz uvedl, že měl od Digital Broadcasting slíbeno obnovení vysílání v Plzni, neznal však jeho termín.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).