Hlavní navigace

ČT spustila dvě nové aplikace pro HbbTV, archiv pořadů bude mít verzi pro děti

14. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Zajímavá je z pohledu technologií zejména druhá aplikace, která do využívání zapojuje prvky interaktivity. Divák zde aktivně reaguje na pokyny ve hře.

Česká televize jako lídr hybridního vysílání HbbTV u nás posiluje svou nabídku o dvě zcela nové aplikace, které potěší tentokrát především dětské diváky. Videoportál iVysílání dostane speciální podobu, která bude určena nejmladšímu publiku. Zájemci zde tedy najdou pořady dětského kanálu Déčko. Navíc přináší přehledné třídění pořadů podle žánrů. Díky této aplikaci tak nabídneme našim divákům komfortní přístup ke všem dětským pořadům, které jsou k dispozici ve stále rostoucím videoarchivu ČT, uvedl při této příležitostiJan Zeman, vedoucí Teletextu ČT, který zodpovídá za projekt HbbTV.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nekódovaná veřejnoprávní televize hr z Hesenska začala nabízet hybridní vysílání

Druhou aplikací, která je v podstatě úplnou novinkou, je ÁbécéDéčko. V této hře mohou u jednoho televizoru soutěžit až čtyři diváci. Podstatou hry jsou kvízové otázky pokládané formou krátkých videí. Soutěží se ve znalostech dětských seriálů, večerníčků, pohádek apod. Chtěli jsme nabídnout takovou aplikaci, díky které do prostřední hybridní televize integrujeme skutečné prvky interaktivity. To splňuje právě ÁbécéDéčko, kde divák aktivně reaguje na pokyny ve hře, dodal vedoucí Nových médií Pavel Kohout. Pro využívání HbbTV je nutný set-top-box, případně televizor s podporou této technologie a připojení k internetu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).