Hlavní navigace

ČT Sport a ČT 2: Rio 2016 pojede 24 hodin denně, na webu půjde sledovat až deset sportovišť najednou

27. 7. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: National Olympic Committee
UVNITŘ VIDEO – V pátek 5. srpna odstartuje Česká televize přímým přenosem slavnostního zahájení LOH 2016 vysílací maratón. Potrvá až do neděle 21. srpna.

Olympijské vysílání, čítající přes 731 hodin (jen plánované přímé přenosy jsou prý na osmnáct dnů), bude hostit program ČT Sport, který pokryje naprostou většinu medailových disciplín, a rovněž Dvojka České televize. Olympiáda bude divákům k dispozici také na webových stránkách a speciál, který najdete na adrese http://www.ceskate­levize.cz/rio2016/ (strán­ky dnes ještě nebyly funkční), nabídne možnost sledovat živě až deset sportovišť najednou.

Tak jako při olympiádě v Londýně i nyní je vyslán početný tým a své studio vybuduje ČT i přímo v Riu. Diváky zde budou provázet Robert Záruba a Jaromír Bosák a spolu s nimi i tým expertů, jako například Vávra Hradilek, Jana Komrsková či Kristýna Kolocová. Zajímavé hosty ale uvidí diváci i v dalším studiu, které se staví na Lipně, a zde budou průvodci Petr Vichnar a Darina Vymětalíková.

K TÉMATU: Konec olympijských her zdarma? Práva na roky 2018 až 2024 získal Eurosport

Česká televize zvažuje, že k LOH 2016 v Rio de Janeiru bude mít studio i na Lipně

SES a Eurovision odvysílají letní olympiádu v Riu. Díky několika novým transpondérům

Česká televize bude vysílat olympijské hry minimálně do roku 2020. Uzavřela dohodu se společností Discovery Communications

Olympijské hry máme v programu už od roku 1956 a mezi ostatními vysílateli si stále držíme silnou pozici. Při nadcházejících hrách tak nebudeme pouze zprostředkovatelem olympijského dění, ale rovněž jeho významným spolutvůrcem. Česká televize byla totiž Mezinárodním olympijským výborem požádána, aby pro všechna světová média vyrobila přenosy z vodního slalomu, říká výkonný ředitel ČT Sport Jiří Ponikelský.

Podívejte se na skutečně exkluzivní upoutávku BBC Sport.

BRAND24

Plán televizního vysílání z LOH 2016 v Riu de Janeiro není pevně daný a bude se v průběhu her měnit v závislosti na vývoji konkrétních soutěží a na startech českých olympioniků. Při vysílání je také nutné počítat s časovým posunem. Hlavní blok atletiky a dalších sportů spadajících do vysílání mezi 1:00 a 4:00 ráno pak bude zopakován ještě dopoledne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).