Hlavní navigace

ČT představila nové Večerníčky a jarní schéma, TP Vision kolekci televizorů

18. 3. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Česká televize
TÝDENNÍ REVIZE – Rada České televize schválila více než tři desítky nových hraných projektů a velká část má čerpat z české historie.

Jarní programové schéma České televize

Česká televize představila aktuálně připravované projekty. Tématicky vlastní tvorbě dominují příběhy z české historie a detektivky.

Programová rada České televize loni schválila 32 nových projektů hrané tvorby, ať už jde o filmy, seriály, nebo minisérie. Pouze v presskitu uvedení tvůrci, kromě herců, jsou dohromady držiteli patnácti Českých lvů, což je, jak podotkla tisková mluvčí Alžběta Plívová, víc než kolik aktuálně dostal film Masaryk. Velká část novinkové tvorby bude tématicky čerpat z české historie, mapovat chce události od chronologicky nejstarší druhé pražské defenestrace až po nedávnou prohibici. Kromě historických témat se televizního zpracování ve formě seriálu dočká třeba hra dejvického divadla Dabing Street, režie komediální série o nečekaném dědictví v podobě dabingového studia se ujme Petr Zelenka.

Jan Brychta: Historická témata od defenestrace po prohibici, tak zní jarní programový závazek České televize

Jan Brychta: Česká televize uvolnila výběr fotografií z letos připravovaných projektů

Jan Brychta: Prohlédněte si presskit z dnešní tiskové konference k novým projektům České televize

Připravuje se trojice nových Večerníčků

Hrdiny se stane slepičí rodinka Kokoškových, klasická postava českého Honzy obohacená o jeho kamaráda beránka nebo malý Ježíšek, který se svými přáteli zažívá dobrodružství ve své Zahrádce pod hvězdami.

Tvůrci nových Večerníčků chtějí navázat na klasickou ladovskou poetiku i Trnkovu loutkářskou školu, přicházejí ale s moderními animačními postupy. Honza a beránek je Večerníček, jenž vzniká podle výtvarné předlohy a ilustrací Josefa Lady. Stane se jedním z příspěvků České televize k letošnímu dvojitému výročí slavného výtvarníka, tedy 130 letům od jeho narození a šedesáti let od úmrtí.

Jan Brychta: Česká televize představila plány na trojici nových Večerníčků

Společnost TP Vision představila kolekci televizorů značky Philips pro sezónu 2017/18

K vidění byly tři řady: 6000 s vlajkovou lodí 6482, 7000 s podporou HDR10 i systému HLG a v pořadí druhý televizor s obrazovkou OLED. Prodej toho prvního, Philips 55POS901F, byl před nedávnem zahájen i v Česku a je zároveň první OLED TV se startovní cenou pod 100 000 Kč.

Novinky TP Vision pro rok 2017 nabídnou především operační systém Android TV (6), na který výrobce momentálně přechází i u modelové kolekce 2016/17, dále nový obrazový procesor P5 u vyšších modelů a také zmiňované streamování s HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah) pro zkvalitnění podání světlých a tmavých míst. Jmenovitě je uváděn Netflix a jeho kompatibilní obsah.

Bohumil Herwig: Philips TV 2017: uveden druhý OLED, oznámeno streamování s HDR

Stručně

V programu letošního ročníku konference TVCON přibyla kromě Larse Friedrichse i další jména, mezi nimi David Duroň jako ředitel O2 TV, Hana Friedlaenderová za výzkumníky Nielsen Admosphere a Peter Matal z RTVS.

Jan Brychta: Letošní TVCON hlásí další řečníky, hybridní projekty ProSieben představí Lars Friedrichs

U satelitní platformy Nová Digi TV došlo ke změně vysílací frekvence programu Digi Sport 2 HD. Ten začal nově vysílat ze satelitu Intelsat 10–02, zatímco dosud využíval služeb družice Thor 6. Abonenti Nové Digi TV, kteří využívají standardně dodávaný set-top box Kaon, by tuto změnu neměli vůbec postřehnout, na přístroji by měla pouze automaticky proběhnout aktualizace kanálové mapy. Pokud se tak nestane, je potřeba set-top box restartovat a obnovit tovární nastavení podle návodu na webu operátora.

Jan Brychta: Satelitní služba Nová Digi TV změnila parametry některých stanic a od dubna zařadí oba Cinemaxy

Zimní olympiáda v roce 2018 bude první, která se na obrazovkách Eurosportu objeví jako součást jeho nové pozice, kdy se označuje za „domov olympijských her v Evropě“. Logo pro zimní olympijské hry v korejském Pchjongčchangu tak naznačuje novou éru Eurosportu, který se chce stát jedničkou mezi evropskými sportovními destinacemi. Logo se objeví na všech obrazovkách a platformách Eurosportu před i během her v Pchjongčchangu v příštím roce.

Jan Brychta: Eurosport představil logo pro zimní olympijské hry, které proběhnou příští rok


Autor: Eurosport

Od 14. března do 18. dubna budou moci předplatitelé operátora FreeSat sledovat vysílání programu AXN na pozici 25 zdarma. V rámci bezplatného přístupu k programu stanice AXN se diváci dočkají několika národních premiér zahraničních seriálů. Pozice 25 platí pro satelitní přijímače s automatickým přelaďováním, které svým zákazníkům poskytuje FreeSat. Fanoušci seriálu Vražedná práva se dočkají nejnovější řady, která začne 15. března. A 19. března začne vysílání nové řady seriálu Od soumraku do úsvitu.

Jan Brychta: Satelitní platforma FreeSat nabídne měsíční ochutnávku filmového kanálu AXN

Na stránkách polského výrobce se objevil bohatě vybavený rozhlasový přijímač dodávaný mj. i s dálkovým ovladačem. Ferguson i300 pracuje s tunery FM (RDS), DAB a DAB+ a díky zabudované Wi-Fi na něm lze také poslouchat tisíce internetových stanic nebo muziku z domácího serveru přes DLNA. Výbavu doplňuje Bluetooth 2.1 s EDR, takže se na něj napojíte i z mobilního telefonu. Hudbu lze ale také poslouchat z domácí sítě přes DLNA, a to ve formátech MP3, WMA, AAC, FLAC či WAV.

Bohumil Herwig: Koncem března dorazí Ferguson i300. DAB přijímač s internetem a Bluetooth

Společnost SPI International, která provozuje rodinu programů FilmBox, uvede na svých filmových kanálech trojici televizních seriálů Kořeny, Pátý a Bez poskvrny.

UX DAy - tip 2

Jan Brychta: Filmový kanál Filmbox představil jarní seriálové novinky

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).