Hlavní navigace

Magazíny z Prahy, Brna a Ostravy bude ČT art střídat, regionální odpojování nechystá

23. 7. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

PREZENTACE UVNITŘ Velký prostor ve vysílání ČT art dostane hudba, zapomínat se ale nebude ani na divadlo. Známou tváří nové stanice bude moderátorka Lenny Trčková.

Česká televize nepočítá s tím, že by u svého nového kanálu ČT art použila v současné době lokální odpojování podobně, jako je tomu například u ČT 1 v případě Událostí v regionech. Na dnešním setkání s novináři to serveru DigiZone.cz sdělili zástupci nového tematického kanálu, který odstartuje 31. srpna na sdílené pozici s dětskou a vzdělávajíc stanicí ČT :D. Žádným pořadem nebudeme dělat odpojování. Tyto pořady se budou pravidelně v měsíčních cyklech střídat, řekl DigiZone.cz výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.

Veřejnoprávní médium dnes na druhé z celkem tří snídaní představilo konkrétní pořady, které se objeví ve vysílání nového kanálu ČT art. Velký prostor v jeho schématu dostane především hudba. Vlajkovou lodí v této oblasti by se dal nazvat pořad Tečka páteční noci, který si zájemci budou moci pustit každý pátek v době od 23 hodin do jedné ranní. Půjde o late night show, která nabídne živou hudbu i rozhovory s kapelami a interprety napříč všemi hudebními žánry. Jeho moderátory budou Lenny Trčková (Praha), Pavel Jandourek (Brno) a Roman MotyčkaMarcelem Petrovem (Ostrava).

ROZHOVOR K TÉMATU: Nechceme divákům nabízet levný šunt, říká o ČT art její šéf Tomáš Motl

V oblasti hudby se mohou diváci dále těšit na koncerty současné české hudby, které nabídnou například Pražský výběr, Precedens, Čechomor nebo třeba Charlie Straight. Koncerty se budou vysílat každé úterý od 20:25 do 21:20. Klasiku před spaním, tedy koncerty klasické hudby, si mohou milovníci tohoto žánru pustit v úterý a čtvrtek od jedné do půl druhé noční a v neděli od 22:30 do půlnoci. Jazz, etno a world music nabídne blok Hudební klub. Prostor tu dostane hudba, která prý možná není mainstreamová, ale pro hudební svět a vývoj obecně velmi podstatná.

Česká televize nabídne i zajímavé hudební formáty z oblasti akvizic. Diváci uvidí například záznam koncertu skupiny Kasabian nebo dokument o Paulu McCartneym a skupině Wings, který byl natočen letos v květnu. Chybět nebudou ani dokumenty slavných hudebníků z minulosti, například Raye Charlese. Výčet hudebních pořadů uzavírá středeční magazín Terra Musica běžící od 20:25 do 21:20 a páteční Večerní rockování. Terra Musica nabídne nejen hudbu, ale zároveň i tanec. Hlavními žánry, které se zde objeví, jsou klasika, jazz a world music. Pořad se bude vysílat z Prahy, Ostravy a Brna a nebude moderován.

ČTĚTE TAKÉ: ČT art vyjde vstříc náročným divákům, filmy nabídne v původním znění

BRAND24

Scénické umění budou ve vysílání zastupovat tři pořady – Z první řady, Divadlo Komedie a Divadlo žije!. Chceme ho prezentovat co nejširším možným způsobem od klasických záznamů představení až po filmové verze divadelních představení, přiblížil dramaturg programové skladby Zdeněk A. Tichý. Původně se Česká televize chtěla věnovat jednotlivým oborům podle dnů, ale tuto myšlenku brzo zavrhla. Bylo by těžké definovat jednotlivé obory a divák by jistě nebyl ochoten dívat se celý den na jednu oblast, zdůvodnil výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl a dodal: Chceme dávat věci do souvislostí a spojovat je do sebe.

2547 by Lukáš Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).