Hlavní navigace

ČT 1 vrací Poštu pro tebe na 20:00, neúspěšný seriál Ententýky posouvá na 20:55

25. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize oba pořady ve středečním prime time prohodila, Pošta pro tebe se tedy vrací do původního vysílacího času. Seriál Ententýky měl minulý týden méně diváků než ČT 2.

První výrazný zásah do podzimního schématu provedl první program České televize. Ze středeční 20. hodiny stahuje nový původní seriál Ententýky a nahrazuje ho pořadem Pošta pro tebe. Ententýky ve středečním prime time zůstanou, začátek seriálu se ale posune na 20:55, tedy do času, v němž ještě minulý týden začínala Pošta pro tebe. O prohození obou pořadů, které nastane poprvé již zítra, informoval jako první server Médiář.cz.

K TÉMATU: Gympl klesá ve sledovanosti k Cestám domů. Ententýky měly na úvod jen 560 tisíc diváků

Seriálu Ententýky se v konkurenci s Cestami domů na Primě family a Gymplem s ®učením omezeným na Nově vyloženě nedařilo. Úvodní díl seriálové novinky vidělo 5. září na Jedničce v průměru 560 tisíc dospělých diváků, což představovalo podprůměrný podíl 15,11 procenta. Další týden ČT 1 seriál neodvysílala kvůli mimořádné programové změně k poctě zesnulého herce Radoslava Brzobohatého. Minulou středu pak Ententýky zaujaly už jen 352 tisíc dospělých diváků a dosáhly hrůzného podílu 8,84 procenta.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Seriál Ententýky se propadl pod 10% podíl na publiku. Sledovalo ho méně lidí než ČT 2

Právě minulý týden seriál přitáhnul k Jedničce méně diváků než souběžně vysílaný dokument na programu ČT 2, a výrazně tak snížil ČT 1 celodenní a především večerní podíl na publiku. Nejde však o jedinou podzimní seriálovou novinku Kavčích hor, které se moc nedaří. Premiérovou čtvrtou řadu Zdivočelé země sleduje v pondělí jen necelých 600 tisíc diváků a zcela nový komediální seriál Okno do hřbitova ve čtvrtek večer méně než půl milionu lidí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).