Hlavní navigace

ČRo Rádio Plus a ČRo Jazz budou vysílat digitálně jako samostatné stanice

30. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ve své distribuci bude pokračovat i v červnu archivní stanice Rádio Retro. Vyplývá to z informací, které Český rozhlas zveřejnil na svém facebookovém profilu.

Nikoliv na sdílených pozicích, ale samostatně budou od pondělí 3. června vysílat tematické okruhy Českého rozhlasu Rádio Plus a ČRo Jazz. Půjde už o rádio, které pojede 24 hodin denně, konstatoval pro agenturu ČTK k vysílání první uvedené stanice náměstek generálního ředitele veřejnoprávního média pro program a vysílání René Zavoral. Prodloužení vysílání Rádia Plus na celý den vyšlo z březnového usnesení Rady Českého rozhlasu. Stanice bude dostupná 24 hodin denně pouze v rámci digitálních distribucí, tedy i na internetu. Na středních vlnách bude pokračovat v klasickém děleném vysílání. Samostatnou programovou pozici na satelitu a v DVB-T by měl získat i ČRo Jazz.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas Plus má přes VKV pokrýt Prahu, Brno, Ostravu a možná Plzeň

Náměstek Zavoral uvedl, že Český rozhlas nechce se středními vlnami riskovat, a proto je ponechá tak, jak jsou. Na té střední vlně se do 16:00 nachází velká skupina posluchačů Dvojky, proto my v tuto chvíli to riziko nepodstoupíme, řekl René Zavoral a dodal: Naší ambicí je dostat ČRo Plus na vysílače VKV od 1. ledna, vše ale závisí na osudu novely zákona o ČRo. Ve svém vysílání bude pokračovat nečekaně od příštího týdne i archivní Rádio Retro. Vyplývá to z informací, které se objevily na Facebooku Českého rozhlasu. Průvodci programem by se od 3. června měli stát Daniela Brůhová a Tomáš Černý. Co se týká distribuce ČRo Jazz v rámci technologie DAB, tedy multiplexu příbramské společnosti Teleko, prozatím o ní nebylo rozhodnuto.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).