Hlavní navigace

Názory k článku Rádio Česko by mělo mít podobnou roli jako ČT24

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 4. 2009 19:09

    Robert Szelepcsenyi
    Za sucasneho stavu sa z Radia Cesko asi tazko stane analog CT24. Jedna sa o digitalny okruh, ktory v analogu zivori 6 hodin denne na frekvenciach BBC. Zamer vytvorit okruh hovoreneho slova z Radia Cesko a CRo 6 na DV uz uplne zapadol do zapadnutia. Zjavne nevyhovuje rade CRo, ktora skor haji zaujmy sukromnych medii. Preformatovany Radiozurnal by asi prilis dychal na krk ich chlebodarcom. Preto taketo vyhlasenia vyznievaju dost platonicky. Minimalne kym rada CRo funguje v existujucom zlozeni.
  • 6. 4. 2009 21:09

    bez přezdívky
    Ale tak nemusí to být až tak horký. Dejme tomu, že stále mají DVB-S, takže nebude v horší situaci než je Wave nebo Leonardo. A dejme tomu, že bude brzo (relativně) dokončeno pokrytí DVB-T, takže nežli se chytne T-DAB, může to jet i v něm. No já toto chápu jako demonstrování, té myšlenky, která ještě nezemřela, že velice pozvolným postupem bude zcela hlavní zpravodajskou stanicí Rádio Česko a Radiožurnál bude pomalu změněn v to, co velice neobratně a nedobře zahajila B.T., čili v nějakou ostřejší konkurenci Impulsu a Frekvenci 1, tedy nějaké oddychové nebo LifeStylové nebo něčemu jako B3, OE3 nebo něčemu jako BBC1 nebo prostě něčemu, co se povede nebo nepovede. Ale prostě bude to tak. Dá se říci, že taková popová(nebo populistická)stanice ČRo chybí a oni pociťují její nedostatek. A chtějí ji vytvořit. A aby bylo ČRo Česko zavedeným zpravodajstvím je logické. Takže zde jen říkají, že nastoupená cesta bude pomaličku, krok za krůčkem s přestávkami pokračovat a hodnotím tuto cestu kladně i když její konec je zatím v nedohlednu. S tím projektem mluveného slova je to problém. Tedy to sloučení s ČRo 6 od začátku naráželo na problém, jde o publicistiku a oni ji nechtějí mít se zpravodajstvím, respektive chtějí to sólově a to asi zatím dali k ledu. Třeba někdy později. Ale ona ani ta střídačka s ČRo 7 není nic moc šťastného. A tam se to asi odložilo. Asi pravda vinou rady ČRo, ale ono by to stejně mohlo jet tak v DVB-S nebo na netu. Už i natlačit to do DVB-T by asi byl problém. A T-DAB zatím nejde, že. A diginovela také zatím není, takže ono cosi připravovat a říkat v této chvíli...Kdy konec konců není ani vláda... Skoro to vidím, zase až někdy po volbách...
  • 6. 4. 2009 21:40

    Robert Szelepcsenyi
    Okruh hovoreneho slova je na satelite uz vytvoreny. Nachadzaju sa tam tieto kombinacie:

    1. Radio Cesko + BBC.
    2. CRo 2 + CRo 6 v jednom kanali a CRo 7 v druhom kanali
    3. CRo Cesko + CRo 6/CRo 1 Radiozurnal, oznacena ako CRo Cesko

    1. Presne zodpoveda VKV sieti BBC v CR. Pravedpobne sluzi ako zdroj signalu pre nu.
    2. Presne zodpoveda SV vysielacom. Tiez sa asi pouziva ako zdroj signalu.
    3. Tato kombinacia je svojim sposobom duplicitna. Lebo v ktoromkolvek case vysiela nieco, co bezi na aspon jednom dalsom okruhu. Jej zmysel asi spociva v tom, ze zodpoveda zamyslanemu okruhu hovoreneho slova, ktory by bol na DV, keby rada CRo nerobila problemy.

    Planovany okruh hovoreneho slova teda uz existuje. Ale DVB-S je trochu malo.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).