Hlavní navigace

Country no. 1 vysílá v pozemní síti ve snížené kvalitě pouze dočasně

17. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Program nechceme stavět primárně na prodeji muziky. Půjde spíše o doplňkový prvek,“ sdělil serveru DigiZone.cz Robert Kvapil, který je také výkonným šéfem televize Šlágr.

Technické problémy, které v současné době doprovázejí vysílání stanice Country no. 1 v zemském multiplexu 4, tedy nízký datový tok a s tím způsobené kostičkování, artefakty a podobně, by měly být od května minulostí. Serveru DigiZone.cz to potvrdil výkonný ředitel programu Robert Kvapil. Ten uvedl, že v současné době jede nový kanál záměrně se sníženým datovým tokem, protože stanice odstartovala dříve, než operátor původně počítal. Podle blogu DXRadio má kanál aktuálně bitrate okolo 1,8 Mbps.

K TÉMATU: V multiplexu 4 začala testovat nová hudební stanice Country no. 1

Požádali jsme Digital Broadcasting (operátor multiplexu 4, pozn. red.) o předčasný vstup do multiplexu. Jde pouze o zkušební vysílání a od května se naše obrazová kvalita výrazně změní ke spokojenosti diváků, slibuje Kvapil. Podle jeho slov by mělo dojít k navýšení obrazové kvality na úroveň kanálu Nova Cinema. Není tedy vyloučeno, že operátor nakonec právě stanici z multiplexu odpojí. Na tuto otázku ale pochopitelně výkonný ředitel Šlágr TV a Country no. 1 neznal odpověď. Digital Broadcasting se k těmto změnám prozatím nechce vyjadřovat.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: „Šlágr 2“ nakonec půjde do multiplexu 4, testovat začne ještě tento týden

Stejně jako Šlágr TV i Country no. 1 bude nabízet k prodeji hudební tituly od interpretů, kteří se objeví v jejím vysílání. Zástupci televize ale slibují, že grafika má být v tomto případě decentnější a ne tak rušivá. Program nechceme stavět primárně na prodeji muziky. Půjde spíše o doplňkový prvek. Prodej ale pro nás nebude problém, protože stejně jako vlastníme práva na jednotlivé videoklipy, budeme moci prodávat i kompilace s těmito interprety, konstatoval Robert Kvapil. Volba multiplexu 4 byla podle Kvapila v současné době jedinou možnou, protože splňuje podmínku celoplošnosti, kterou si nová stanice žádá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).