Hlavní navigace

Co bude s Animáčkem? Proti hlavním zprávám konkurence nasadí Barrandov turecký seriál

25. 1. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Šéf televize Barrandov Vladimír Železný ve svém kontaktním pořadu naznačil, že nevylučuje do budoucnosti možnost natáčení podobného seriálu, jako je například Ulice nebo Cesty domů.

Plnoformátová televize Barrandov se chystá na velkou změnu ve svém primetimovém schématu, tedy hlavním vysílacím čase. Od 1. března z něho zmizí dětský blok Animáček a místo něho bude stanice vysílat novou řadu tureckého seriálu Velkolepé století. V dnešním vydání kontaktního pořadu s diváky to řekl generální ředitel Vladimír Železný. Nové díly Velkolepého století se tak postaví do přímého souboje s hlavními zpravodajskými relacemi na ostatních televizích. Železný uvedl, že stanice získala práva na všechny existující díly. Jaký bude další osud dětského bloku Animaček a zdali zmizí z vysílání úplně, nezmínil. Vyjádření mluvčí stanice Petry Hrušové se serveru DigiZone.cz získat nepodařilo – nezvedala telefon.

NEPŘEHLÉDNĚTE: TV Barrandov přejmenuje Hlavní zprávy, časem je možná přesune na 19:00

Vedení televize sází především na skutečnost, že v domácnosti muž ustoupí a k obrazovce naopak usednou ženy. Vycházíme z toho, že po našich zprávách se na ostatních televizích vysílají samé zpravodajské relace, uvedl Železný, který doufá, že diváci budou sledovat právě zprávy na Barrandově, a poté plynule přejdou k tureckému seriálu. Rodina obětuje další zpravodajskou relaci a další zpravodajskou relaci a obětuje vysílací čas pro ženu. Alespoň uvidíme, kdo je v českých rodinách pánem, jestli je to pán, nebo paní. Víme, že to povede k drobným rozbrojům, ale věříme, že Velkolepé století bude úspěšné, konstatoval Železný.

NAPSALI JSME: Vladimír Železný fantazíruje, řekl o případném nákupu televizí Andrej Babiš

Generální ředitel TV Barrandov ve vysílání také na dotaz jednoho z diváků uvedl, že její vedení neuvažuje o nákupu žádných sportovních práv. Z mé profesní zkušenosti vím, že koupě vysílacích práv není pro žádnou televizi příliš velké terno. Není to investice, která by se vám vrátila. Je to investice do prestiže, je to investice do vnějšího výrazu televize, která si může dovolit koupit vysílací práva. (…) Navíc dnes máme několik sportovních kanálů, minimálně dva tři v češtině, možná i více. Není to tedy pro naší televizi v tuto chvíli pravá investice, řekl Vladimír Železný.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: TV Barrandov změní logo, je příliš dlouhé. Železný uvažuje, že ponechá jen hvězdičku

Do budoucna se naopak chce Barrandov podle slov svého šéfa pustit do podobných seriálů, jako jsou například Ulice, Ordinace v růžové zahradě nebo Cesty domů. Odpověděl tak na dotaz jednoho z diváků, který naopak tyto formáty označil za odpad. I my se pustíme do podobných možná typů seriálů, možná typů pořadů a uvidíme tak za rok nebo za rok a půl, kde budeme my, uvedl generální ředitel plnoformátové televize, který tyto typy formátů označil jako velice profesionální a je podle jeho slov do nich vloženo velké úsilí a dodal: Minimálně na evropské úrovni jsou odvedeny velmi dobře.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).