Hlavní navigace

Čínská CEFC završila vstup do Empresa Media a Médea Group

20. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: CEFC China
Aktivity obou českých společností zahrnují mj. mediální agentury, řadu časopisů jako Týden či Instinkt a také Barrandov Televizní Studio (TV Barrandov atd.).

Ve společném prohlášení Empresa Media, Médea Group a CEFC China na stránkách časopisu Týden.cz se praví, že:

Po pěti měsících od podepsání smluv, na jejichž základě CEFC China Energy Company Limited vstoupila jako partner do společností Empresa Media, a. s. a Médea, a. s., byla úspěšně završena úvodní etapa jejich právních a finančních prověrek a vstup CEFC China do obou společností je již dokončený. CEFC China tak nyní vlastní 30% podíl v Médea, a. s. a 49% podíl v Empresa Media, a. s.

K TÉMATU: Generální ředitelka Skupiny Barrandov dnes končí. Po vzájemné dohodě

CEFC China zároveň získává zástupce ve statutárních orgánech obou českých společností. Členem jejich představenstev se stane prezident CEFC Group (Europe) Company Haiping Chen a členkou dozorčích rad viceprezidentka CEFC Group (Europe) Company Marcela Hrdá.

V další fázi spolupráce má na řadu přijít vytvoření společného podniku, resp. holdingové struktury. Beze změny zůstává základní koncept, podle kterého se čínští partneři budou podílet na strategickém směrování, zatímco operativní řízení zůstane Jaromíru Soukupovi.

Výše zmiňovaná společnost Barrandov Televizní Studio je podle výpisu z obchodního rejstříku akciovou společností se základním kapitálem 87,792 mil. Kč disponující mj. licencí k provozování celoplošného televizního vysílání šířeného prostřednictvím pozemních vysílačů v systému DVB-T a má licenci i pro šíření satelitní.

UX DAy - tip 2

Aktuálně zapsaným předsedou představenstva je Jaromír Soukup, místopředsedkyní Marcela Hrdá. Ta koncem ledna odstoupila z místa generálního ředitele skupiny Barrandov a následně se od 1. února stala výkonnou viceprezidentkou společnosti CEFC Investment (Europe) Company, a. s.

Společnost CEFC China Energy Company Limited je podle zveřejněného prohlášení největší soukromou společností v Šanghaji a šestou největší v Číně. Byla zařazena do TOP 500 firem světa a opakovaně byla zařazena mezi TOP 10 nejvlivnějších společností ČLR.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).