Hlavní navigace

Cinemax: od září dva odlišné kanály, Dvojka bude artová i premiérová

12. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: HBO Europe
AKTUALIZOVÁNO: PREMIÉRY NA ZÁŘÍ – Počínaje 1. září 2016 končí Cinemax 2 a nastupuje jeho zcela nová verze. HBO také upravuje zaměření jednotlivých kanálů, premiéry se nově objeví na obou.

AKTUALIZOVÁNO, 18:50: Program zářijových premiré je ke stažení v závěru článku.

Naposledy se diváci setkají s reprízou hlavního Cinemaxu na druhém programu 31. srpna. Od 1. září již půjde o kanál kompletně jiný.

Cinemax a Cinemax 2 jsou od září dva odlišně koncipované kanály, takže Cinemax 2 už nebude kopií Cinemaxu. Na obou budou premiéry, přičemž filmy premiérově uvedené na Cinemaxu se některý další měsíc mohou objevit na Cinemaxu 2 a naopak, sdělil na dotaz serveru DigiZone Milan Janošek z českého zastoupení HBO Europe.

Posledním reprízovaným titulem v rámci „Cinemax + 24 hodin“ bude Ukolébavka vysílaná 1. září ve 3:55. Od 6:00 hod. se už o reprízovaný kanál jednat nebude. Mění se také loga obou kanálů, což můžete vidět v galerii.

ČTĚTE TAKÉ: Blíží se nové HBO, HBO 2 a HBO 3

HBO GO přináší letní krimi mánii. Vidět ji může každý

Na podzim se diváci HBO dočkají drog, umělého vědomí i Sarah Jessicy Parker

Charakteristiky obou stanic se mění následovně, oba kanály budou vysílat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu:

  • Cinemax – „mainstreamový“ program orientovaný na americké a mezinárodní filmy, vlastní produkci, dramata, komedie, akční, dobrodružné a kriminální filmy, horory, fantasy, sci-fi a historické filmy.
  • Cinemax 2 – artový program zaměřený na evropské i mezinárodní tituly od nezávislých studií, festivalové snímky, nejrůznější počiny, inspirativní i emotivní příběhy. Své místo zde najdou romantické filmy založené na skutečných příbězích, filmy o výjimečných osobnostech, filmy o vztazích s důrazem na detail i hloubku.

Ve vysílání se stále budou objevovat filmy a seriály pouze v originálním znění s titulky, ovšem ve větším poměru nyní na druhém Cinemaxu. Poměr premiér s titulky, Cinemax : Cinemax 2 má v září činit 8:14.

V září se například na hlavním Cinemaxu chystá seriál Quarry z originální produkce Cinemaxu vyprávějící příběh mariňáka Maca Conwaye, který zjišťuje, že se mu doma v Memphisu všichni vyhýbají, veřejnost ho neprávem démonizuje a že je také vtažen do sítě vražd a korupce.

První díl bude nejprve uveden 10. září s titulky, 22. září ho pak diváci budou mít možnost zhlédnout premiérově s českým dabingem.

Od začátku působení na českém a slovenském trhu (16. únor 2005) se tak poprvé kompletně mění struktura Cinemaxů, což před tím potkalo i kanály HBO. V průběhu let se pouze více či méně měnila loga.

Oba programy budou v České republice, na Slovensku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku a v zemích bývalé Jugoslávie stále vysílat v jednom streamu.

HBO Europe na českém a slovenském trhu provozuje kanály HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax a Cinemax 2.

KE STAŽENÍ: Premiéry, září 2016, oba kanály (PDF):

BRAND24

Cinemax_Premieres-9–2016

Cinemax2_Premieres-9–2016

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).