Hlavní navigace

Chystá se dětský kanál Tuty, VLM vstoupilo do RegionálníTele­vize.cz a další novinky od RRTV

27. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ TEXT – Letošní osmé zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání přineslo hodně novinek, jedna ale v zápise chybí. O licenci pro chystaný zpravodajský kanál Z24 v něm není ani slovo.

Vysílací Rada na svém osmém letošním zasedání udělila hned dvě licence pro nové televizní kanály. Tím prvním je kanál T-Mobile Info, k jehož vysílání v kabelových je oprávněna tuzemská pobočka T- Mobile pod dobu dvanácti let. Program by měl být zaměřený na propagaci vlastního televizního vysílání, výrobků a služeb společnosti provozovatele vysílání zábavnou formou, jako územní rozsah vysílání je uvedeno katastrální území České republiky. Časový rozsah vysílání by měl činit 24 hodin denně a hlavním vysílacím jazykem by měla být čeština. 

Zajímavou zprávou je udělení vysílací licence společnosti TUTY Broadcasting, které chce následujících dvanáct let provozovat celoplošné zemské digitální televizní vysílání kanálu TUTY. Kromě zemského vysílání získala společnost oprávnění vysílat i prostřednictvím družice a zvláštních přenosových systémů. Mělo by se jednat o tematický televizní program zaměřený převážně na dětského a mladistvého diváka se zaměřením na pořady určené dětem a mladistvým převážně vyráběné v USA, Japonsku a v jiných asijských zemích. Územní rozsah vysílání počítá s Českou a Slovenskou republikou a hlavním jazykem by měla být čeština. Časový rozsah vysílání by měl činit 24 hodin denně.

PSALI JSME: RegionálníTelevize.cz oslaví pětileté výročí, na večírku by se mohli objevit i noví podílníci

Rada také udělila provozovateli Regionální televize CZ souhlas se změnou vlastnické struktury, která spočívá v převodu obchodních podílů jediného společníka ve výši padesáti a dvaceti procent odpovídajících vkladů do základního kapitálu společnosti ve výši celkem 140 tisíc korun na třetí osobu, a to na společnost Vltava Labe Media.

UX DAy - tip 2

Ředitelka RegionálníTelevize.cz se nakonec domluvila s vydavatelstvím VLM.

Blaník v Uherském Brodě i Hradišti

Rada projednala na veřejném zasedání možnosti udělení licence z vysílače Blatná na frekvenci 89,7 MHz a s výkonem sto wattů a z vysílače Praha Výtoň na frekvenci 101,6 MHz a také se stowattovým výkonem. 

Rada udělila společnosti Media Bohemia licenci k provozování rozhlasového vysílání Rádia Blaník z vysílače Uherský Brod – město na frekvenci 96,7 MHz a s výkonem sto wattů nejdéle do 10. října 2025. Stejné společnosti a stejné stanici pak Rada udělila licenci k provozování rozhlasového vysílání z vysílače Uherské Hradiště 4 na frekvenci 101,4 MHz a se stejným výkonem sto wattů do stejného data. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).