Hlavní navigace

Chromecast Ultra přichází. Google začal přijímat předobjednávky

24. 10. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Google
Malé streamovací zařízení nabídne rozlišení 4K a technologii HDR pro více detailů. Kompatibilní má být mj. s filmy od Alza Media, Netflix a YouTube.

V obchodě Google Store, který ještě není otevřen pro Českou republiku, vidíme v současnosti tři streamovací zařízení: Chromecast Audio (35 USD, asi 870 Kč), Chromecast (35 USD, asi 870 Kč) a nejnovější Chromecast Ultra (69 USD, asi 1.700 Kč). Ten se ovšem ještě neprodává (byl oficiálně oznámen 4. října) a měl by být ke koupi zřejmě v průběhu listopadu. Google však už začal v USA u vybraných obchodníků, jako Walmart či Best Buy, přijímat předobjednávky.

A co je slibováno?

Podpora technologie HDR (vysoký dynamický rozsah), rozlišení Ultra HD (4K) a streamovací zařízení by také mělo umět 4K převést na výstupní signál pro televizor s rozlišením Full HD.

K TÉMATU: Google přepracoval Chromecast

Videopůjčovna Google Movies pronikla do televizorů LG

Chromecast Ultra má také zabudován výkonnější hardware a například u spouštění videí je udáváno zrychlení asi 1,8×. Nově je k dispozici konektor pro ethernetové připojení, takže nejste závislí pouze na Wi-Fi, která byla navíc vylepšena použitím nejvyšší verze 802.11 ac. Micro USB pak poslouží pro napájení i data, průměr zařízení je 58,20 mm, délka přívodního napájecího kabelu 2 m.

UX DAy - tip 2

Podporována je spolupráce se zařízeními s operačními systémy minimálně ve verzi Android 4.1, iOS 8.0, Mac OS X 10.9 a Windows 7.

Google Chromecast Ultra, který se momentálně bude dodávat jen v černé barvě, se už objevil v nabídce obchodu Alza.cz i když bez uvedení české ceny a dostupnosti. U CZC.cz se objevila cena 2.499 Kč s tím, že je „nepotvrzený termín dodání“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).