Hlavní navigace

Changhong přivezl do Berlína Ultra HD televizor za 35 tisíc korun

6. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Zatímco ostatní světoví výrobci začínají se svými televizory na cenách okolo sto tisíc, případně se pohybují v jejich řádech, Changhong ji u své novinky srazil na minimum.

Na minimum se podařilo čínskému výrobci Changhong, který vyrábí své produkty také v českém Nymburce, srazit cenu svého nového Ultra HD televizoru UD B6000 s úhlopříčkou 55 palců. Tento výrobek, který se dostane na náš a slovenský trh příští měsíc, se bude prodávat za neuvěřitelných 34.990 korun a poprvé ho mohli vidět dnes návštěvníci berlínského veletrhu IFA. Changhong tak láká na tento produkt především zájemce o nové technologie, kteří však za ně nechtějí příliš platit. V porovnání s konkurencí je cena Ultra HD televizoru jen stěží uvěřitelná. Ta začíná s aktuálními novinkami přibližně okolo sta tisíc korun.

BRAND24

Model Changhong UD B6000 najdete na fotce vlevo.
Autor: foto pro DigiZone.cz Čestmír Polák

Model Changhong UD B6000 najdete na fotce vlevo.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Televizory Changhong pro rok 2013: tenké rámečky, dobré ceny a samý satelit

Nový televizor nabídne jeho majitelům hned několik zajímavostí. Model UD B6000, respektive jeho Smart TV část, funguje na bázi operačního systému Android, konkrétně verze 4.2. Dále nabídne hlasový vyhledávač, rozpoznávání tváře, zabudované Wifi a funkce U-MAX 3D nebo Ultra Narrow Bazel. Nákup aplikací je možný prostřednictvím App Storu. Marketingový ředitel Changhongu Patrick Wang serveru DigiZone.cz řekl, že by nebyl rád, kdyby televizor byl prezentovaný jako levný. Chceme nabízet produkty dostupné pro všechny Evropany za rozumnou cenu, konstatoval Wang. Televizor je zařazen do energetické třídy A.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).