Hlavní navigace

Čeští diváci uvidí poprvé remasterovanou verzi Přátel - v 16:9 a „skoro HD“

19. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seriál Přátelé se opět dostane na české obrazovky. Už několikátá jeho repríza ale bude tentokrát v něčem jedinečná. Seriál uvidí diváci poprvé v remasterované širokoúhlé verzi.

Čeští diváci si budou moci od prvního dílu zopakovat příběhy sukničkáře Joeyho, bláznivé Phoebe, „ukecaného“ Chandlera, pořádkem posedlé Moniky, nejistého Rosse a naivní Rachel, tedy seriál Přátelé. Šlo by jen o jednu z dalších mnoha repríz seriálu z devadesátých let, kterého jsme se na našich obrazovkách dočkali. Televize Nova ale tentokrát udělá zájemcům o tento populární kousek z devadesátých let radost jeho remasterovanou­ verzí.

Seriál uvedeme širokoúhle v poměru obrazu 16:9. Jedná se o nejlepší možnou verzi zdigitalizovaného HD masteru, přiblížila serveru DigiZone.cz Marie Fianová z tiskového oddělení televize Nova. Kvalita obrazu je velmi dobrá, je téměř možné ji přirovnat ke kvalitě nativně natáčeného HD obsahu, dodala Fianová. Seriál se bude vysílat od 23. dubna každý všední den v 16:30. Přátelé v minulosti vysílala jak Česká televize, tak TV Prima, vždy šlo ale o původní kopii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).