Hlavní navigace

Český rozhlas uvedl novou mobilní aplikaci pro Radio Wave. A chystá další

26. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Bohumil Herwig
UVNITŘ GALERIE – Novinka je k dispozici pro operační systémy Android a iOS a lze ji využít hned na několik způsobů. Třeba pro napsání vzkazu.

Aplikaci vyvinul Český rozhlas ve spolupráci se společností Flow Media, má mít jednoduché ovládání a nabídnout několik základních funkcí jako audio archiv či play listy, což je dobře vidět v galerii níže. Můžete ale také přes ni poslat do redakce vzkaz.

K dispozici jsou i další možnosti jako volba přehrávání ve vysoké nebo datově úsporné kvalitě, zobrazování názvu poslouchaného pořadu či jména interpreta a je tu rovněž fotografie moderátora, program stanice na aktuální a další den či dokonce zaslání upozornění na zvolený program. A aby toho nebylo málo, můžete si prý zařídit i „usínání u rádia“, protože aplikace umožňuje nastavit i čas svého vypnutí.

ČTĚTE TAKÉ: Radio Wave mohutně oslavilo 10 let a otevření nového studia

Český rozhlas v digitální době a bez analogové nostalgie

BRAND24

Novou aplikaci pro Radio Wave jsme vybavili moderními doprovodnými službami, kterými multimedializujeme rozhlasový program na webu i v digitálním rozhlasovém vysílání DAB+. V krátké době plánujeme spustit podobné aplikace také pro další stanice Českého rozhlasu, uvedl ředitel Nových médií ČRo Alexandr Pícha.

Poznámka: Když jsem aplikaci před chvíli instaloval kvůli galerii, objevil se jako ikona na ploše známý symbol zeleného robotka Androidu. Chybička se vloudí, nic proti tomu, aplikace ale pracovala (alespoň těch několik funkcí, které jsem stihl vyzkoušet). Ostatně Radio Wave je deklarováno jako stanice „pro mladé nekonformní posluchače“. Navíc uváděné funkce jsou někdy hodně zajímavé, takže vyzkoušejte a klidně dejte vědět.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).