Hlavní navigace

Český rozhlas spouští rok před olympiádou v Riu projekt Olympijský rok

4. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Do projektu se zapojí mimo jiné moderní pětibojař David Svoboda, vodní slalomář Vavřinec Hradilek, tenistka Lucie Šafářová, kanoista Josef Dostál nebo plavkyně Simona Baumrtová.

Přesně rok před startem Letních olympijských her v Rio de Janeiru spouští Český rozhlas projekt Olympijský rok. Jeho cílem bude v časosběrných dokumentech a seriálech představit osm domácích sportovců, kteří mají šanci na této nejvýznamnější sportovní události příštího roku uspět. Veřejnoprávní médium se chce na svém zpravodajském a publicistickém okruhu Radiožurnálu zaměřit na psychické rozpoložení, kvalitu přípravy, rodinné zázemí, partnery, manažery a trenéry. Redaktoři Českého rozhlasu tak budou natáčet nejen při závodech nebo trénincích, ale i u sportovců doma či ve škole.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Konec olympijských her zdarma? Práva na roky 2018 až 2024 získal Eurosport

Už jen samotná účast na olympijských hrách stojí obrovské úsilí. Díky Českému rozhlasu fanoušci zjistí, jak tvrdě musí naši reprezentanti pracovat, co vše musí svému snu obětovat. Moc projektu fandím a těším se na něj, řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru. Stanice Radiožurnál odvysílá v posledních pěti až sedmi týdnech před olympijskými hrami seriál „Příběhy Radiožurnálu“. Vyvrcholením každého týdne pak budou časosběrné dokumenty o jednotlivých sportovcích. Připravovat se bude také souborná kniha „Můj olympijský rok“. Projekt Olympijský rok bude žít i na webu ČRo a sociálních sítích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).