Hlavní navigace

Český rozhlas Rádio Junior bude podporovat nová aplikace pro televizory Samsung

4. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Aplikace je dostupná prostřednictvím televizorů Samsung zdarma a obrázky do ní namalovala přímo Zora Jandová, vedoucí tvůrčí skupiny pro děti a mládež Českého rozhlasu.

Český rozhlas ve spolupráci s brněnskou společností Mautilus představil první aplikaci této veřejnoprávní instituce pro chytré televizory společnosti Samsung. Půjde konkrétně o hru Pexeso, která má umožnit rodinám trávit volný čas s dětmi. Je to první chytrá televizní aplikace pro české děti, která spojuje zálibu v nových technologiích s tradiční hrou. Chceme, aby ji rodiče hráli společně se svými potomky, uvedl analytik Českého rozhlasu Filip Rožánek.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Ztrácíte se v nových okruzích Českého rozhlasu? Poradíme, kde a kdy je naladit

Jednotným motivem jsou živočichové, kteří mají nějaký vztah k vodě. Aplikace má i přidanou hodnotu, protože děti vzdělává. Rádio Junior by mělo v budoucnosti vstoupit i do chytrých mobilních telefonů a tabletů. Zatím jsme ve fázi koncepce, konstatoval Rožánek. Uvažuje se například i o aplikaci Malování, která by opět měla dětskému divákovi něco přinést a být přidanou hodnotou. Pexeso bude dostupné na všech Smart TV Samsungu od roku 2011.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).