Hlavní navigace

Názory k článku Český rozhlas Plus má přes VKV pokrýt Prahu, Brno, Ostravu a možná Plzeň

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2013 15:53

    bez přezdívky

    Přesně tak, cítil bych za tím prsty zase té firmičky, co se vyšvihla
    na drogách a prostituci, tedy velkých slavných a hlavně v ČR,
    co chce si dělajících, LAGARDERE.

    Tedy, taková dobře udělané stanice pro mladé od ČRo na VKV,
    to by byla pro ně moc těžká konkurence...

    Tady raději někomu zaplatit, jiného podplatit, někoho přimáčknout
    a místo slibované stanice pro mladé, po VKV poběží nějaké žvanění, kterému naprosto v pohodě, stačí přesně to, kde je teď.

  • 24. 5. 2013 19:20

    Viktor Barta

    Taky cekam,ze se konecne nekdy dostaneme na uroven nasich okolnich statu a bude tady hudebni radio pro mlade celoplosne na FM,ktere nebude hrat tu neskutecnou komercni sracku kterou hraje evropa 2,kiss atd..jaktoze to v nasem okoli jde a u nas ne? v Polsku polska ctyrka,rakouske FM4,slovenske Radio FM,nemecke radio eins,fritz,plus/by­vale on3 radio/ JDETE UZ DO ......!!!

  • 24. 5. 2013 14:05

    bez přezdívky

    A co stanice pro mlade? Na VKV. Ukazuje se ze pan Duhan je pekna slibotechna. Kdyz nastupoval do funkce tak sliboval stanici pro mlade na VKV. Pane rediteli zajimalo by me kdo na Vas zatlacil aby rozhlas stanici pro mlade na VKV nespoustel?

  • 24. 5. 2013 21:07

    franta

    Já bych se chtěl jen zeptat. Jestli je stanice pro mladé potencionálně tak atraktivní, proč už takovou stanici dávno neprovozují komerční stanice? A jestli už nějaká komerční stanice pro mladé vysílá, tak proč by měl takovou stanici provozovat ČRo? Neměl by ČRo spíš provozovat stanice, které jsou víc "umělecky" či menšinově zaměřeny?

  • 24. 5. 2013 21:24

    Dinkylinky

    Souhlasím s Váma. Já naopak vítám, že konečně snad dojde k náhradě za Radio Česko. Žádná alternativa totiž za tohle radio není. Radiožurnál, zvlášť potom, co se z něj stalo druhé Radio Impuls, ale za koncesionářské poplatky, to není. Vůbec mě proto ta /ne/poslechovost nového radia nepřekvapuje, protože je zaměřenej do úplně jiný sféry a navíc ho taky /program/ překopali. A večer navíc radio téměř neposlouchám.

  • 24. 5. 2013 21:36

    bez přezdívky

    Hezký večer, Dušane.
    O tom, že stanice mluveného slova ČRo Plus má vysílat také na VKV, mluvíme od začátku jejího vysílání. Potřebuje náhradu za české vysílače BBC, na kterých od 1. března 2013 vysílá soukromá stanice. VKV vysílače jsou klíčové proto, abychom její vysílání mohli dotáhnout do plnohodnotné podoby. Na středních vlnách totiž vysílá jen od 16 do 24 hodin.
    Pokud jde o stanici pro mladé, nezapomínáme na ni, ale nejdřív počkejme, jak dopadne novela zákona. Potom teprve bude prostor na hledání nejvhodnějších forem šíření (nepochybně zhodnotíme i VKV vysílače, které budou k dispozici).

  • 25. 5. 2013 8:06

    bez přezdívky

    Ale vždyť o tom se bavíme. Podívej se. Československý rozhlas provozoval stanice E+M. Tedy Elán/Mikrofórum. Dle mého názoru to mělo velice vysokou úroveň. Bylo to velice chytře udělané. Dopoledne tam jel takový ten běžný popík, alá Evropa 2 a večer tam jely velice solidní pořady pro náročné, třeba od p.Caffourka. Čili takové +/- Wave.
    Ovšem Klaus a Mečair si rozdělili Československo , musel být tedy rozdělen i Československý rozhlas. A to se udělalo tak, že všem zůstalo vše. S jedinou vyjímkou. Slovensko přišlo o Radiožurnál tedy o zpravodajskou stanici a my přišli o E+M, tedy stanici pro mladé. Je zajímavé, že na ty veletoče a šaškárny, co se zde provádí u nás o hledně tolik vychvalovaného a zároveń proklínaného Radiožurnálu. Tak na Slovensku jim vůbec nevadí, že tam takovou šaškárnu neprovozují. U nich se tedy E-M transformovalo v Rock FM a později Radio FM a je tam stále. Zatím, co my si tedy pěstujeme do naprosté obludnosti Radiožurnál.

    Podívejme se na to z hlediska komerce. Takové věci hraje i Radio 1 Praha, přičemž zdůrazňuji to slovo Praha, Ovšem přesto, že já bych si je z chutí naladil třeba v Liberci. Hodně posluchačů přes net mají údajně např. v Ostravě. Mají strach. Prostě žijí v domění, že takových posluchačů je tak málo, že by se to komerčně neuživilo nikde jinde mimo Prahu. A tak žijí a existují pouze v Praze.

    Dobře je to firma Radio Investment a tato firma asi provozuje v ČR ty nejzajímavější projekty. Vystartovali tedy s rádiem BEAT. Ano i na Beatu lze slyšet velmi dobré hudební lahůdky. Ale za jakou cenu ? Za tu cenu, že je tam strašlivé množství reklamy. Já osobně to zkousnu, ale znám dost lidí, kterým to vadí, do té míry, že přechází na horší stanice, ale s menším počtem reklam. například Hey apod.

    Dobrá tedy. p.Kasík, před bývalý ředitel ČRo nám dal WAVE. Jenže to bylo na FM jen v Praze a připravoval se jeho vstup do dalších měst. Stalo by se tak zvaným rádiem pro univerzitní města. Tedy rádio Wave má nejvzdělanější DJ v ČR. Tedy jde většinou o vysokoškoláky. Bylo ovšem z FM vyhnáno a p.Kasík byl odvolán. Radiu Wave byly hrubě zníženy náklady, zvláště na propagaci a vlastní image a prosazování se. A ponechalo se víceméně živořit na netu v DVB a DAB. Bylo mu a je mu vyčítáno, že nereprezentuje celou škálu mládeže, tedy i nějakých primitivů u popelnic. Je opravdu svým zaměřením velice intelektuální a není to asi stanice pro každého zedníka nebo pomocného dělníka apod. Ti si spíše, nejspíše naladí opravdu Evropu 2.

    Takže jistě, pro tu řekněme hloupější a komerčnější a konvenčnější část mládeže je tu rádií tucty. Ti vzdělanější a chytřejší nebo prostě s jiným vytříbenějším vkusem, mají víceméně utrum a orientují se většinou na netové stanice v zahraničí. Nebo i satelitním příjmem apod.

    Takže takováto stanice by tu měla samozřejmě být. Prostě nikdo jiný to neuživí a není schopen postavit. To může udělat pouze ČRo.

    A samozřejmě všichni tihle hoši z tohoto businessu příliš dobře vědí, že pokud odstartuje něco, co nebude tak pitomé jako oni a nebude to tedy pouze kolovrátek, který otočí jednu a tu samou koninu 15x za den.
    Ale prostě bude tam něco dělat a něco opravdu vysílat. Tak jim prostě zdrhnou posluchači. Protože lidi zase tady všeobecně až tak úplně hloupí nejsou. A oni budou mít po kšeftu a kdo si k nim dá potom reklamu atd.

    Takže samozřejmě jsou obrovské tlaky na to aby se nezlepšila náhodou hudba na Radiožurnálu. Aby se nic takového nedostalo na FM v podobě nějaké nové stanice pro mladé atd. atd.

    Takže se tam nacpe PLUS, které je nikterak neohrožuje. To si nikdo z jijech posluchačů nepustí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).