Hlavní navigace

Český rozhlas opouští jedna z nejvýraznějších tváří, analytik Filip Rožánek

13. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO – Ve virtuálním prostředí patří Rožánek mezi jednu z nejpopulárnějších osobností. Na sociální síti Twitter se v tuto chvíli pohybuje počet jeho sledovatelů okolo osmi tisíc.

Českého rozhlasu odchází po více než osmiletém působení analytik strategického rozvoje Filip Rožánek. Sám Rožánek to bez bližších podrobnosti ohlásil na sociální síti Twitter. Po 8 letech a 4 měsících končí dnes moje mise v Českém rozhlase „pro nadbytečnost“. Bylo to fajn, bylo mi ctí a díky za všechny ryby, uvádí Rožánek v jednom ze svých posledních tweetů. Podle serveru Mediář.cz se generální ředitel veřejnoprávního média Peter Duhan tento týden rozhodl k 1. červenci úplně zrušit sekci strategického rozvoje. Odchází tak i odpovědný náměstek Jiří Svoboda.

BRAND24

Z ARCHIVU: Český rozhlas je připraven expandovat se zpravodajstvím i do palubních systémů

Rožánek se za Český rozhlas účastnil různých místních i mezinárodních konferencí. Minulý rok vystoupil například jako jeden z řečníků na prvním ročníku akce TVCON pořádanou serverem DigiZone.cz. Tehdy hovořil o plánech Českého rozhlasu v oblasti takzvaných nových médií. Filip Rožánek je velice populární osobností v oblasti sociálních sítí. Na Twitteru se počet jeho odběratelů (followerů) blíží k osmi tisícům. Na stejné sociální síti se Rožánek taktéž vyjádřil k tvrzení vedení Českého rozhlasu, že byl propuštěn pro „ztrátu důvěry“. Toto vyjádření ho mrzí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).