Hlavní navigace

Český rozhlas odvysílá olympijské hry v letech 2018 a 2020

26. 5. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český rozhlas nabídne sportovní vysílání ze zimních olympijských her 2018 v Pchjončchangu i letní olympiády 2020 v Tokiu v plném rozsahu.

Vysílací licencí disponuje společnost Discovery Communications, se kterou se veřejnoprávní rozhlas domluvil. Stejně jako v posledních letech tak budou v dějišti her reportéři Českého rozhlasu. Český rozhlas dělá maximum pro to, aby si velké sportovní podniky ve svém programu ponechal. Bohužel, vše je závislé na financích a ceny sportovních práv začínají dosahovat výše, která se jednoho dne může stát pro česká veřejnoprávní média zcela neakceptovatelnou. Přesto můžeme fanoušky sportovního vysílání Českého rozhlasu potěšit. Díky dohodě se společností Discovery Communications, která je majitelem veškerých práv pro celou Evropu, můžeme zprostředkovat neopakovatelnou atmosféru nejen zimních olympijských her v roce 2018, ale také těch letních, které se uskuteční o dva roky později v Tokiu, uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: Skylink i skupina M7 věří v úspěšné zakončení jednání s Discovery během příštích dnů

Český rozhlas je tak zatím jediným rozhlasovým vysílatelem na území České republiky, který získal neomezenou licenci na vysílání z letních i zimních olympijských her v letech 2018 a 2020. Nabídnout chce tak plnohodnotné zpravodajství z obou olympiád na všech stanicích, včetně digitální stanice ČRo Sport. Zejména program stanice Radiožurnál nabídne jako vždy živé vstupy, přenosy důležitých sportovních klání i ohlasy českých sportovců nebo expertů, uvedl ředitel zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).