Hlavní navigace

Český Impuls plánuje spuštění dalšího středovlnného vysílače

7. 11. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pro střední vlny by nešlo o úplně novou kótu. Moravské Budějovice – Domamil už v současné době využívá veřejnoprávní rozhlas pro šíření ČRo Dvojky a Rádia Plus.

Nová rozhlasová stanice Český Impuls, sesterský projekt nejposlouchanějšího tuzemského rádia, připravuje expanzi na Moravu. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání vyhlásila licenční řízení týkající se středovlnné frekvence 981 kHz v Moravských Budějovicích, která by fungovala s 5 kW. Vzhledem k tomu, že iniciátorem výběrového řízení je právě provozovatel Českého Impulsu, bylo by více než překvapivé, kdyby se o kmitočet přihlásil následně ještě některý jiný subjekt. Moravské Budějovice navíc na již fungující vysílač Líbeznice „vidí“ a pro jiného vysílatele by byla frekvence nevhodná.

K TÉMATU: Druhý kanál Rádia Impuls startuje už tuto neděli, bude hrát výhradně česky

Pro střední vlny by nešlo o úplně novou kótu. Moravské Budějovice – Domamil už v současné době využívá veřejnoprávní rozhlas pro šíření ČRo DvojkyRádia Plus. Obě zde fungují na frekvenci 1332 kHz s výkonem 2×25 kW (střídají se v různou denní dobu). Kromě středních vln funguje Český Impuls také v rámci digitálního rozhlasového vysílání (DAB) Českých Radiokomunikací, a to v Praze na kanálu 10D. Pokrytí tímto multiplexem je ovšem velmi omezené a vzhledem k nízkému výkonu je problematické i na samém území hlavního města. Český Impuls je dále možné naladit také na jeho webových stránkách.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Český Impuls bude vysílat i v lokální DVB-T síti 4, chystá se požádat o oprávnění ČTÚ

Český Impuls je nové rádio pro radost ze života. Vysíláme od 28. září 2014. Den české státnosti jsme vybrali záměrně. Bonusový program Ráááádia Impuls je totiž český skrz naskrz. Celý den vysíláme české písničky z 60. až 80. let, představuje se ve stručné charakteristice na svém webu nová rozhlasová stanice. Český Impuls vysílá nejen českou populární hudbu, ale i českou country, folk a trampské písničky. V programu Českého Impulsu se setkávají Hana Zagorová, Marie Rottrová, Waldemar Matuška, Pavel Dobeš, Ivan Mládek, Wabi Daněk a řada dalších.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).