Hlavní navigace

Fashion TV zmizela ze satelitu Astra 3B. Tento krok zaskočil i některé operátory

21. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Přerušení distribuce lifestylového a módního kanálu Fashion TV na pozici CS Linku a Skylink zkomplikovalo situaci i některým kabelovým operátorům.

K nečekanému kroku dnes přistoupil slovenský telekomunikační operátor Towercom. Ten na satelitní pozici 23,5 stupně východně přerušil šíření módního a lifestylovéo kanálu Fashion TV v jeho verzi pro Českou a Slovenskou republiku. Z důvodu neplnění smluvních povinností ze strany společnosti FashionTV, a.s., držitele licence pro vysílání programové služby Fashion TV, bylo dne 21.12.2012 ve 12 hodin přerušeno poskytování služby (…) v digitálním satelitním multiplexu, informoval marketingový manažer Towercomu Michal Šuran.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Atmedia bude prodávat reklamu na Fashion TV. Do peoplemetrů ji zatím nezařadí

Z Šuranova vyjádření vyplývá, že Fashion TV nezaplatila za satelitní distribuci. To způsobilo okamžitě problém i některým kabelovým a IPTV operátorům, kteří signál Fashion TV z pozice 23,5 stupně východně přebírají do svých sítí. Program byl z družice šířen jako free-to-air stanice, tedy nekódovaně. Pro jeho sledování nebyla nutná dekódovací karta. Když si splní výše uvedený vysílatel své povinnosti, společnost TradeTec, a.s. je připravena službu opět obnovit, dodal Šuran. Vyjádření generální ředitelky stanice Gabriely Drobové se serveru DigiZone.cz nepodařilo získat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).