Hlavní navigace

České Radiokomunikace testují v DVB-T2 experimentu dvě verze ČT Sport HD

13. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Verze kanálu ČT Sport HD s koncovkou AVC nahradila v multiplexu programovou pozici „T2 HEVC UHD“. Operátor tak aktuálně nešíří ve svém testovacím multiplexu Ultra HD obsah.

Dvě verze kanálu ČT Sport HD, každý s jiným kódováním obrazu, aktuálně testují v pražském experimentálním DVB-T2 multiplexu České Radiokomunikace. Programy jsou viditelně označené a i divákům, kteří tak programy naladí, ale nemají je možnost sledovat, je okamžitě jasné, o jakou fázi zkoušek jde. Pozice pro zmíněnou stanici jsou označeny jako „CT SPORT HD (HEVC)“ a „CT SPORT HD (AVC)“. Jeden z programů je tak kódován s H.264/AVC, druhý ve formátu H.265/HEVC.

BRAND24

Aktuální složení experimentálního DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací
Autor: repro foto DVB-T2 mux ČRa

Aktuální složení experimentálního DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací

ČTĚTE TAKÉ: Vypínání DVB-T před rokem 2024? Nepřipadá v úvahu, slíbilo ministerstvo televizím

Verze kanálu ČT Sport HD s koncovkou AVC nahradila v multiplexu programovou pozici „T2 HEVC UHD“. Aktuálně je tak v experimentálním multiplexu Českých Radiokomunikací z vysílače Žižkov na kanálu 50 přítomných pět programových pozic, z nichž na čtyřech je šířeno klasické lineární vysílání, na poslední pak materiály pocházející například od České televize, případně záběry Prahy a podobně. Experimentální multiplex operátora je přípravou na řádné DVB-T2 vysílání, které u nás nastane v následujících letech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).