Hlavní navigace

České Radiokomunikace rozšiřují datové centrum v prostorách Žižkovského vysílače

10. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Významná investice 50 milionů korun do rozšíření stávajících prostor odráží rostoucí poptávku našich klientů po dislokaci firemních serverů do vysoce zabezpečených budov,“ uvedla firma.

České Radiokomunikace oznámily padesátimilionovou investici do rozšíření Datového centra Tower, které se nachází v prostorách Žižkovského vysílače. Investice umožnila, že prostory se rozšířily o nové sály, jichž je v tuto chvíli pět. Právě datové centrum považují České Radiokomunikace za další důležitý sektor v rámci svého podnikání – kromě vysílacích služeb. V současné době je k dispozici kapacita pro 240 racků (viz Wikipedia), doposud jich byla přibližně čtvrtina – čtyřiašedesát. Číslo ale nemá být konečné. Operátor chce jejich počet nadále navyšovat.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Martin Gebauer novým šéfem Českých Radiokomunikací místo Michala Čupy

Významná investice 50 milionů korun do rozšíření stávajících prostor odráží rostoucí poptávku našich klientů po dislokaci firemních serverů do vysoce zabezpečených budov mimo sídla jednotlivých společností. Kromě uložení serverů je možné zvýšit zabezpečení kombinací se službou Disaster Recovery, která je jakýmsi pojištěním v případě, že dojde k selhání vlastních serverů. V takovém případě je možné na dálku spustit vše v našem virtualizovaném prostředí, konstatoval při této příležitosti Martin Souček, manažer datových center Českých Radiokomunikací.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).