Hlavní navigace

České Radiokomunikace dnes rozšiřují svoji síť DVB-T2 do Jihlavy a Votic

30. 5. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na kanále 28 budou moci diváci naladit přechodovou DVB-T2 síť Českých Radiokomunikací z vysílačů Javořice a Mezivrata.

V deset hodin dopoledne by měly České Radiokomunikace spustit další dva vysílače své přechodové DVB-T2 sítě, která získala číselné označení 12. 

Jako první se DVB-T2 dočkali obyvatelé Prahy a Středních Čech, když v březnu spustily České Radiokomunikace vysílání z vysílačů Praha-Žižkov a Cukrák. Následovalo Brno a Ostrava a dnešním dnem by měl přibýt jihlavský vysílač Javořice a Mezivrata z Votic. 

Další fáze rozvoje DVB-T2 sítě.
Autor: České Radiokomunikace

Další fáze rozvoje DVB-T2 sítě.

PODROBNĚJI: Pařízek by přechodovou síť v DVB-T2 rád spustil do prázdnin, Česká televize na podzim 

Oba vysílače by měly tvořit jednofrekvenční síť na kanálu 28. Celkové pokrytí obyvatel republiky by tak mělo přesáhnout padesát procent.

BRAND24

V programové nabídce naleznou diváci čtrnáct komerčních stanic, mezi kterými ale nadále absentuje programová nabídka skupiny Nova. Česká televize chce vlastní veřejnoprávní multiplex spustit do podzimu, všechny programy v něm by měly být v HD rozlišení. 

Aktuálně tak v programové nabídce DVB-T2 přechodové sítě Českých Radiokomunikací figurují programy Primy, skupiny Barrandov, stanice Óčka a televize Šlágr a Noe. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).